Trakya'nın keşfedilmeyi bekleyen güzelliği İğneada 

Düzenleyen:
Trakya'nın keşfedilmeyi bekleyen güzelliği İğneada 

YAŞAM Haberleri

İğneada, Istranca Dağlarından akan dereleri, Mert, Saka, Erikli gölleri, derelerin geri tepmesi sonucu oluşan su basar ormanları, farklı bitki ve hayvan türleriyle kültür ve doğa turizmi için seçenek arayanlara bir alternatif sunuyor. 

Trakya’nın Karadeniz sahilinde yer alan İğneada, güzelliğiyle büyülüyor. Avrupa’nın en eski çiftçi yerleşiminin de olduğu Demirköy ilçesine 26, Kırklareli’ne 100, Edirne’ye 165, İstanbul’a 250 kilometre uzaklıkta bulunan İğneada deniz ve doğa turizmini bir arada sunan yeşil ve mavinin buluştuğu eşsiz bir doğa harikası olarak Kırklareli’nin ve Türkiye’nin turizmine katkı sağlamaya devam ediyor. Coğrafi yalıtımı, doğasının bozulmamasına en büyük katkıyı sunan belde Avrupa’nın en önemli su basar ormanlarına ev sahipliği yapıyor. İğneada önemli kuş göç yoluna farklı bir ekosisteme sahip olmasıyla da dikkatleri çekiyor. Denize doğru akan derelerin getirdiği kumların set oluşturması ile dere ağzının kapanması sonucu oluşan longoz ekosisteminin en önemli örneklerinden birisine de ev sahipliği yapan İğneada, bu özelliğiyle de doğa turizmini tercih edenlere hemen her mevsim ev sahipliği yapıyor.
Maviden yeşile yolculukta, karaca, geyik, yaban domuzu, kurt, tilki, çakal, sansar, su samuru, yarasa gibi hayvanları görebilmenin, yüzlerce tür kuş gözlemlemenin, doğa renklerinin daha önce hiç rastlanılmayan renklerine tanık olmanın heyecanı, İğneada ziyaretçilerini çeken en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Demirköy Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği (DEKAT) Başkanı Sırrı Tayan, İğneada’nın 26 kilometrelik sahili ile Karadeniz’in en uzun sahiline sahip olduğunu söyledi. Tayan, Türkiye’nin kuzeybatısında yer alan İğneada’nın keşfedilmeyi beklediğini belirtti. İğneada’nın deniz suyunun A kalitede olduğuna dikkat çeken Tayan, İğneada’nın denizi ve doğasıyla saklı bir cennet olduğunu kaydetti.
Kırklareli Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Fikret Macit ise, İğneada’nın  mavi bayrak alabilecek kriterlere sahip olduğunu belirterek, plajının el değmemiş, doğal bir güzelliği olduğunu anlattı. İğneada’ya gelen ziyaretçi sayısının her yıl arttığını aktaran Macit, “İğneada’yı yılda yaklaşık 600 bin yerli ve yabancı ziyaret ederek, tatillerini yapıyor. Mavi Bayrak statüsüne kavuşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Denizi, kumu, güneşi ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken İğneada, Mavi Bayrak ile yabancı turistlerin ilgisini çekecek” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...