Polisi görünce camiye girip namaz kılmaya başladılar

Düzenleyen:
Polisi görünce camiye girip namaz kılmaya başladılar

YAŞAM Haberleri

İstanbul'da dilencilere yönelik operasyonda Suriyeli bir adam ve kız çocuğu karşılarında polisi görünce camiye girip namaz kılmaya başladılar.

İstanbul Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından kurulan "Mobil Huzur Ekibi Projesi" kapsamında sokakta dilendirilen 37 bin 910 çocukla ilgili işlem yapıldı. Ekip, çalışmaları sırasında ilginç olaylarla karşılaştı. Dilencilik yapan Suriyeli bir kişi ve yanındaki kız çocuğu polisleri görünce camiye girerek namaz kılmaya başladı. Bir başka olayda ise hasta olduğunu söyleyerek yardım isteyen kişinin üstüne taktığı sonda poşetinin içindeki sıvının çay olduğu ortaya çıktı.İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla sokakta dilenen çocukların mağdur olmasını önlemek ve topluma kazandırılması amacıyla 10 ay önce "Mobil Huzur Ekip Projesi" hazırlandı.Çocuk Şube Müdürlüğü kurulan 'Mobil Huzur Ekip Projesi' İstanbul genelinde 39 ilçede çalışmalarını sürdürüyor.
Polisi görünce camiye girip namaz kılmaya başladılar
140 ÇOCUĞUN OKULA DEVAM ETTİRİLMESİ SAĞLANDI

Mobil Huzur Ekibi tarafından 2015 Eylül ayından itibaren İstanbul'da 2 bin 167 adli işlem, 36 bin 837 idari işlem yapıldı. Sokaklarda çalıştırılan ve dilendirilen 3 bin 328 çocuk ile dilenen 34 bin 582 kişi Mobil Huzur Ekibi tarafından sokaktan toplandı. Dilenen ve çocuklarını dilendiren ihtiyaç sahibi ailelere İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım edildi. Ailelerine yardım edilen 140 çocuğun okula devam ettirilmesi sağlandı.

KÖR OLDUĞUNU İDDİA EDEN DİLENCİ SAĞLAM ÇIKTI
Mobil Huzur Ekipleri çalışmaları sırasında sık sık ilginç olaylarla karşılaşıyor. Kadıköy'de iki çocuğuyla dilenirken yakalanan bir kişi 'Hırsızlık mı yaptık' diyerek ekiplere tepki gösterdi. Bir başka olayda ise kör olduğunu iddia ederek dilenen bir kadını gözaltına alan ekipler, yaptıkları incelemede kadının kör olmadığını belirledi. Üstüne tıbbi sonda takıp, hasta olduğunu belirterek yardım toplayan bir kadının ise hastanede yapılan kontrolünde hasta olmadığı ortaya çıktı. Yapılan incelemede, sondanın ucunun eşofmanın içinde olduğu ve sonda poşetinin içindeki sıvının ise çay olduğu belirlendi.
Polisi görünce camiye girip namaz kılmaya başladılar
YAKALANMAMAK İÇİN NAMAZ KILMAYA BAŞLADILAR
Kadıköy Mobil Huzur Ekipleri, Erenköy'de dilenen Suriye uyruklu bir kişi ile yanındaki kız çocuğunu yakalamak istediğinde ise kovalamaca yaşandı. Yakındaki bir camiye giren Suriye uyruklu yakalanmamak için namaz kılmaya başladı. Namazın bitmesini bekleyen ekipler, namaz sonrasında Suriye uyruklu kişiyi ve yanında bulunan kızını alarak gerekli işlemleri yapmak için bölge karakoluna götürdü. Suriye uyruklu dilenci, 2 ay önce İstanbul'a geldiğini ve iş bulmadığı için dilencilik yaptığını söyledi.
Polisi görünce camiye girip namaz kılmaya başladılar
SAKATIM DEDİ SAĞLAM ÇIKTI
Mobil Huzur polisi, sakat olduğunu belirterek dilenen bir kişiyle konuşmaya başladı. Polis kamerasına yansıyan görüntülerde dilenci kişinin ayaklarını içeri çektiği görüldü. Polis ekipleri, sakat olduğunu belirten dilenciyi hastaneye götürmeyi teklif etti. Dilencinin pantolonu kesilirken pantolon içinde sağlam başka bir pantolon çıktı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan dilenci hakkında işlem başlatıldı. Bir başka dilenci ise sağır ve dilsiz olduğunu belirterek dilenirken ekipler tarafından yapılan incelemede, dilencinin duyabildiği ve konuşabildiği ortaya çıktı.

DİLENCİ ÇOCUĞA PARA VERMENİN CEZASI 208 LİRA
Çocuklarını dilendirenlere TCK 229/1,2,3 dilencilik, 232/2 kötü muamele ve 233/1 aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali suçlarından işlem yapılıyor. Dilenciye para veren kişiler de Kabahatlar Kanunu'nda yer alan 32. Madde uyarınca 'Emre aykırı davranış' nedeniyle 208 lira para cezasına çarptırılıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...