SMS atmayın ziyaret edin

Düzenleyen:
SMS atmayın ziyaret edin

YAŞAM Haberleri

Kur’an Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz, bayram tebriklerinde SMS göndermenin, ziyaretin yerini tutmayacağını söyledi.

Müslümanların birbiriyle iletişim kurmasının kulluk görevi olduğunu aktaran Yavuz şunları söyledi: ‘’Dinimizde ziyaret son derece önemlidir. Çünkü sosyal bütünlük ancak böyle sağlanabilir. Bayramlar bu ziyaretlerin en önemli vesilelerinden biridir. Mesajlaşmak zaruri durumlarda söz konusudur. Hasta olur, seferde olur, uzakta olur, ziyaret edemeyeceği durumda duygularını ifade eder. Bayramı kutlamak açısından SMS göndermeleri güzel bir şey ama mesaj ziyaretin yerini asla tutmaz. Çünkü ziyaret müminin gönlüne girmek anlamına gelir. Onun duasını almak, onu sevincini arttırmak, apayrı bir duygudur. Dinimiz bu duyguyu yaşamamızı bize tavsiye etmiştir ama bu tavsiyeler zamanla unutuluyor. Bizler bayramda SMS veya telefonla aramak yerine birbirimizi ziyaret etmeliyiz.’’ 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...