Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni doğan bebeğiyle şehit eşinin mezarını ziyaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yeni doğan bebeğiyle şehit eşinin mezarını ziyaret etti

YAŞAM Haberleri  / AA

Diyarbakır'da ocak ayında şehit düşen 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in eşi Leyla Özdemir, Umut Nuh adını verdiği iki aylık bebeğiyle ilk defa eşinin mezarını ziyaret etti.

Sur ilçesindeki operasyonda şehit düşen Ordulu Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in eşi Leyla Özdemir, Samsun'da gerçekleştirdiği doğumun ardından Ramazan Bayramı dolayısıyla eşinin babaevine geldi.

Özdemir, 26 Nisan'da dünyaya getirdiği ve Umut Nuh adını verdiği bebeğiyle ilk olarak eşinin mezarını ziyaret etti.

Yağışlı havaya rağmen oğlu Umut Nuh, kayınvalidesi Esme ve kayınpederi Mehmet Özdemir ile eşinin mezarına gelen genç kadın, burada bir süre dua okudu.

Leyla Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin şehit edildiği sırada 5 aylık hamile olduğunu belirterek, "Hamileyken bir insanın eşinin şehit olduğunu öğrenmesi çok acı ve çok zor bir durum. İnsan beklemediği bir anda böyle bir haber alıyor. O anda kelimeler insanın boğazına düğümleniyor. Ateş düştüğü yeri yakar. Allah kimsenin başına vermesin." diye konuştu.

Eşinden geriye hatıra olarak oğlu Umut Nuh'un kaldığını anımsatan Özdemir, şunları belirtti:

"Ama oğlum büyüdüğünde 'Babam nerede' diye soracak. Şimdiden onu düşünüyorum. Yaşadıklarım çok zor. Bunu yaşayan bilir. Ama çok şükür oğlumla birlikteyiz. Adını Umut Nuh koyduk. Eşimle birlikte adını sadece Umut koyacaktık. Ancak eşim şehit düşünce Nuh ismini de ekledik. Allah'ın izniyle Nuh'umu en güzel şekilde büyütüp yetiştireceğim. Oğlum inşallah babasını yaşatacak."

Özdemir, oğlunu da babası gibi asker yapmak istediğini ancak son kararı kendisinin vereceğini söyledi.

Leyla Özdemir eşinden ayrı ilk defa bir bayram geçireceğini de vurgulayarak, "Keşke o da bizimle olsaydı. Ama kaderi böyleymiş. Şimdi onun yerine oğlum var. Onunla teselli oluyorum." dedi.

Şehidin babaevinin inşaatı sürüyor

Öte yandan Şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in ailesi için inşa edilen 3 katlı evin inşaatı da sürüyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan evin kaba inşaatı tamamlanırken, işçiler binanın ince işçiliğine geçti.

Şehidin babası Mehmet Özdemir, inşaatın tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, "İnşallah en kısa zamanda evin teslim edilmesini bekliyoruz. Bizim devlet büyüklerinden ev talebimiz olmamıştı. Ama sağ olsunlar büyüklerimiz bize böyle bir evi layık gördü. Bunun için herkese teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni evde şehit oğlunun anılarını yaşatmaya devam edeceğini söyleyen baba Özdemir, "Ama keşke oğlum yaşasaydı da bu ev yapılmasaydı. Eski evi kesinlikle yıkmayacağım. Çünkü evlatlarımı o evde büyüttüm. O ev bizim için çok değerli ve anılarla dolu." dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...