HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İstanbul ve Ordu sele döndü, sanki gök yarıldı

Düzenleyen: /
İstanbul ve Ordu sele döndü, sanki gök yarıldı
İstanbul, İstanbul Hava Durumu, Bayramda Hava Durumu, Yağmur, Ordu, Sel, Haber

YAŞAM Haberleri

Aniden başlayan sağanak sokakları göle çevirdi; Merter, Bayrampaşa ve Eyüp suya gömüldü... Ordu’da ise selden oluşan heyelanda 10 ev yıkıldı...

İstanbullular ve Ordulular, Ramazan Bayramı sabahına sağanak yağmur ve selle uyandı. İstanbul’da gece aniden başlayan ve aralıklarla sabaha kadar süren sağanak; sokakları göle, yolları sele çevirdi. Şehrin iki yakasında da etkili olan şiddetli yağmur yüzünden D-100 Karayolu Merter mevkii su altında kaldı. Ayrıca, Kartal, Pendik, Kağıthane, Bağcılar, Güngören, Bayrampaşa ve Bahçelievler’de bazı caddelerde yollarda oluşan su birikintileri, trafiği olumsuz etkiledi. Göle dönen yolda çok sayıda araç mahsur kaldı. Araçlar güçlükle ilerlerken trafik çift yönlü olarak durma noktasına geldi. Eyüp Sultan Camii çevresinde bayram namazının hemen ardından sel sebebiyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sel, önüne gelen her şeyi sürükledi. Sel sularından vatandaşlar da güçlükle kurtuldu. Okmeydanı Kavşağı’nda yol kenarında biriken yağmur suyu yüzünden araçlar güçlükle geçti. Yol kenarından akan sular küçük şelaleler oluşturdu. Bu arada, Bayrampaşa metro istasyonunun girişi de yağış dolayısıyla su altında kaldı. Vatandaşlar metroyu bir süre kullanamadı. Metronun, su baskını sebebiyle geçici süre Merter istasyonunda durmadan yoluna devam ettiği öğrenildi. İstiklal Caddesi ise bayram sebebiyle bomboştu. 
Ordu’da ise Fatsa, Perşembe, Altınordu, Gürgentepe ve Çatalpınar ilçelerinde şiddetli yağış sebebiyle meydana gelen sel ve heyelanda yaklaşık 10 ev ile bazı köprüler yıkıldı. İl genelinde gece başlayan yağmur, etkisini giderek artırdı. Karadeniz Sahil Yolu’nun Trabzon istikameti, Fatsa ilçesinin Bolaman Mahallesi mevkisindeki toprak kayması yüzünden trafiğe kapandı. İlçedeki organize sanayi bölgesinde birçok iş yerini su bastı, araçlar suyun içinde kaldı. İş yeri sahipleri ve çalışanları, suyun tahliye edilmesi için çalışma başlattı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa ilçesinde incelemelerde bulundu. Metrekareye 300 kilogram yağış düştüğü bilgisini aldıklarını belirten Yılmaz, 16 bölgede heyelanlar meydana geldiğini anlattı. Yılmaz, selin bölgede ciddi hasara yol açtığını ifade ederek, “Karadeniz Sahil Yolu’ndaki Nefise Akçelik Tüneli çıkışında heyelan nedeniyle yol trafiğe kapandı. Aynı zamanda Perşembe ilçemize ulaşımı sağlayan büyük köprümüz yıkıldı” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...