HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye’de küçük bir ALMANYA!

Düzenleyen: /
Türkiye’de küçük bir ALMANYA!
Çaycuma, Zonguldak, Haber

YAŞAM Haberleri

Almanya’daki gurbetçilerin ailelerinin yoğun olarak yaşadığı Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Dereköseler köyünde, trafik işaretleri ve yön levhaları Almanca yazıyor.

Çaycuma ilçesine bağlı Dereköseler köyüne Almanya’dan gelen misafirlerin adres bulmakta zorlanması üzerine köyün, giriş, çıkış, sokak başları ve kavşakları, okul, sağlık ocağı önü gibi belli noktalara konulan çeşitli levhalar ve işaretler büyük ilgi görüyor. Yılın belirli aylarında köylerine gelen gurbetçiler, Almanca ve Türkçe tabelaların misafirlere kolaylık sağladığını söyledi. Köy sakinleri, ‘Küçük Almanya’yı andıran hikayenin ıskarta tabelaların satın alınmasıyla başladığını ifade etti. Gurbetçilerin Türkiye’ye dönüş yaptıkları sırada satın aldığı ıskartalar yeniden onarılarak köyün belirli noktalarına yerleştirildi. Köye gelenler ise Almanca yazan tabelaların şaşkınlığını yaşıyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...