'Halk oyunları seçmeli ders olsun'

Düzenleyen:
'Halk oyunları seçmeli ders olsun'

YAŞAM Haberleri

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, halk oyunlarının seçmeli ders olmasını istediklerini, bunu kendilerine hedef olarak belirlediklerini söyledi.

Türkiye’de halk oyunuyla ilgilenenlerin sayısının günden güne arttığına dikkati çeken Hayri Gürhan Ozanoğlu, Türkiye’de 15 bin civarında halk oyunları antrenörü olduğunu ve bu sayıyı da açtıkları seminerlerle artırmayı hedeflediklerini anlattı. Federasyon bünyesinde bin 800’ün üzerinde spor kulübünün bulunduğunu aktaran Ozanoğlu, “Bizler halk oyunlarının seçmeli ders olmasını istiyoruz. Halk oyunlarının ya da sporun diğer dallarıyla uğraşan çocukların derslerinde daha başarılı olduğu araştırmasını yaptık. Halk oyunları seçmeli ders olması durumunda hem kültürümüz tabana yayılarak gelişecek hem de açıkta bulunan 15 bin antrenör ekonomik çarkın içerisinde yer alacak” dedi. “Halk oyunlarının yurt dışında düzenlenen festivallerin olmazsa olmazı” diyen Ozanoğlu, gençleri uyuşturucudan uzak tutmayı istediklerini de aktardı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...