Ordu'da 6 kişinin öldüğü aile katliamının fitilini gelenek ateşlemiş

Düzenleyen:
Ordu'da 6 kişinin öldüğü aile katliamının fitilini gelenek ateşlemiş

YAŞAM Haberleri

Ordu'da aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan iki kardeş aileden 6 kişinin ölümüne sebep olan olayın havaya kurşun atılmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Ordu'da aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan iki kardeşin tartışması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği olayın şoku yaşanıyor. İki kardeş aileden 6 kişinin ölümüne sebep olan olayın havaya kurşun atılmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

AİLE FERTLERİ OLAYIN ŞOKUNU YAŞIYOR

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Yaraşlı Mahallesi'nde gece meydana gelen olayda, Maksut Arslan Baydemir (60), daha önceden aralarında miras paylaşımı nedeniyle husumet bulunan ağabeyi Mustafa Baydemir (75), yengesi Neziye Baydemir (65) ve yeğenleri Gündoğan Baydemir (45), Aydoğan Baydemir (43) ve Recep Baydemir'i (20) av tüfeği ile öldürdü. Maksut Arslan Baydemir daha sonra aynı silahla kendisini vurarak intihar etti. Cenazeler daha sonra otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayın duyulmasının ardından gerek Ordu dışından gerekse Ordu'nun değişik mahallelerinden olay yerine gelen iki ailenin fertleri olayın şokunu yaşıyor.

CİNAYETİ HAVAYA KURŞUN ATMA GELENEĞİ TETİKLEDİ

Yaraşlı Mahallesi Muhtarı Necati Günaydın, iki kardeş arasında 5-6 yıl öncesine dayanan bir arazi davası olduğunu, davanın 2 ay önce sonuçlandığını ve bir kardeşin ceza aldığını belirtti. Cinayeti Karadeniz Bölgesi'nde sık görülen havaya kurşun atma olayının fitillediğini belirten Muhtar Günaydın, olayı "İki kardeş arasında zaten bir husumetlik vardı. 5-6 sene önce mahkemelik olmuşlardı. 2 ay önce de mahkeme kağıtları gelmişti. Teslim ettim, herhalde ceza almış mahkemeden. Evde otururken yeğenleri falan geliyor, havaya kurşun atıyorlar. O da rahatsız oluyor ve 'atmayın' diyor. Aralarında tartışma çıkıyor. Bunun sonucunda Maksut Baydemir, eve gidip av tüfeğini alarak geri dönüyor ve infaz ediyor" şeklinde anlattı.

"KARADENİZ'DE ARAZİ ALTIN DEĞERİNDEDİR"

Karadeniz Bölgesi'nde arazi davalarının çok sık görüldüğünü de belirten muhtar Günaydın, "Bizim Karadeniz Bölgesi'nde böyle arazi davaları oluyor. Karadeniz insanı zaten asabi bir yapıya sahip olduğu için bu tür olayların olması kaçınılmaz oluyor. Oğul babayı öldürüyor, baba oğlunu kesiyor. Karadeniz Bölgesi'nde arazi altın değerindedir. Şimdi kalkıp bir dönüm yer alayım desen 100 bin liradan başlar" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...