Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sağanak ve sel üç şehri vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sağanak ve sel üç şehri vurdu

YAŞAM Haberleri  / AA

Bolu, Malatya ve Gaziantep'te etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Gaziantep'te etkili olan sağanak ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi.

Ramazan Bayramı'nın son gününde akşam saatlerinde görülen sağanak ve dolu, kent genelinde etkili oldu.

Yağışlar nedeniyle kentin bazı noktalarında maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi.

Yağışlar, Yeditepe Mahallesi'ndeki bir sitenin istinat duvarlarının çökmesine neden oldu.

Olayda, Adil Tiryaki otomobilinin içinde mahsur kaldı. İlk yardım ekiplerince kurtarılan ve polis memuru olduğu belirtilen Tiryaki, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Bolu

Bolu'da etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle Kındıra köyünde sel meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, ilde akşam saatlerinde yaklaşık 30 dakika etkili olan sağanak ve dolunun ardından Kındıra köyünde oluşan selde 5 ev, 3 ahır ile ekili araziler zarar gördü. Sel sularıyla gelen taş ve kayalar sebebiyle köyün içinden geçen yollarda hasar oluştu.

Köy sakinleri, kovalarla bahçe ve evleri basan sel sularını temizlemeye çalıştı. Bazı köylüler ise suyun ev ve bahçelerini girmesini önlemek için yol kenarlarına kanal açtı.
Malatya

Malatya'nın Darende ilçesinde de etkili olan sağanak nedeniyle Darende'nin Günpınar Mahallesi'nin bazı sokak ve caddelerinde sel meydana geldi ve park halindeki araçlar selde sürüklendi. Emniyet yetkilileri, olayda yaklaşık 10 araçta hasar meydana geldiğini kaydetti.

Dere yatağından geçtiği öne sürülen ve Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi ile Darende arasındaki ulaşımı sağlayan karayolu ise sel nedeniyle yaklaşık yarım saat araç trafiğine kapatıldı. Jandarma tarafından bölgede emniyet tedbirleri alındı. Darende Belediyesine ait iş makinaları, yol üzerindeki kum, çakıl ve kaya parçalarını temizledi.

Bölgenin inanç turizmindeki önemli merkezlerinden olan Somuncu Baba Külliyesi'ne ulaşımı sağlayan Somuncu Baba Prestij Yolu da selden etkilendi. Bayram tatili için külliyeye gelen ve araçlarında mahsur kalanlar, görevlilerce oluşturulan tahta köprülerle kurtarıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...