Diploma töreninden ameliyat masasına

Düzenleyen:
Diploma töreninden ameliyat masasına

YAŞAM Haberleri

Genç kız, karaciğer nakledilmesi gereken annesine donör oldu ancak annesi bu kıymetli hediye için kızının yüksekokuldan mezun olmasını şart koştu.

İzmir’de doktorlar, siroz sebebiyle karaciğerleri iflas eden iki çocuk annesi Aysel Özduran’a (53) karaciğer nakledilmesi gerektiği teşhisinde bulundular. Yapılan tetkiklerde Özduran’a tek uygun verici, kızı Gizem olurken, anne Özduran kızının “Hemen ameliyat olalım” önerisini reddetti ve kadavradan nakil bekleyeceğini söyledi. Özduran, ısrarlar üzerine, Sıtkı Koçman Üniversitesi Muğla Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü 2. sınıf öğrencisi kızının donörlüğünü ancak okulunu bitirip mezun olması halinde kabul edeceğini söyledi. Bunun üzerine Gizem de derslere ağırlık vererek eğitimini tamamladı, 25 Mayıs’ta mezuniyet törenine katılıp 31 Mayıs’ta son sınavını vererek İzmir’e döndü. Annesinin şartını yerine getiren genç kız 10 Haziran’da annesiyle birlikte ameliyat masasına yattı. Başarılı geçen operasyonun ardından önce Gizem, ardından Aysel Özduran taburcu oldu. Annesinin kendisinden organ almamak için bahaneler ortaya attığını belirten Gizem, “Ben ısrar ettikçe o kaçtı, sonunda da bana mezun olma şartı getirdi. İyi ki okulum iki yıllıktı ve son sınıftaydım. Artık annemin sağlıklı bir karaciğeri var. Ben de dünyanın en mutlu evladıyım” dedi. Aysel Özduran da, “Kızım bana ikinci bir hayat verdi. Ona bir şey olur diye çok korkmuştum. Çok şükür her şey yolunda gitti. Kızıma ve doktorlarıma sonsuz teşekkürler” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...