Sevimli lemurların yavru sevinci

Düzenleyen:
Sevimli lemurların yavru sevinci

YAŞAM Haberleri

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği üyesi Bursa Hayvanat Bahçesi’nde doğal ortamlarında hayat süren lemurların doğum yapması herkesi sevince boğdu.

Nesilleri tükenme tehlikesinde olan yavru lemurlara, ‘Fındık’ ve ‘Badem’ adı verildi. Bakıcılarının üzerine titrediği minik yavrular, bir an olsun annelerinin sırtından inmiyor. Özel beslenme programı tatbik edilen yavrular ve annelerinin sağlıklı ve iştahlı olmaları gözlerden kaçmıyor. Geldiklerinde sadece 9 adet olan 7’si halka kuyruklu, 2’si kırmızı yakalı lemurların bugünkü sayısı 24. Fındık ve Badem adındaki iki yeni lemura da grup tamamen sahiplenirken, anne lemurlar ise süt verimini artırmak için takviyelerle besleniyor. Halka kuyruklu ve kırmızı yakalı lemurların aralarındaki tatlı sürtüşme ise onları hareketli ve zinde tutuyor. Kendilerini görüntüleyen muhabiri de bakıcılarından ayırt etmeyen lemurlar, sıcak tavırları ile dikkat çekiyor.  Yavruların ortama ayak uydurmasının kısa süreceğini belirten yetkililer, “Hayvanlarımız burada oldukça iyi bakım ve beslenme koşullarına sahip. Son bir ayın içerisinde de iki tane yavrumuz dünyaya geldi. Onlara da şu an gözümüz gibi bakıyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...