Zeynep'in ailesi hukuk savaşını kazandı

Düzenleyen:
Zeynep'in ailesi hukuk savaşını kazandı

YAŞAM Haberleri

16 aylık Zeynep, hemşirenin yanlışlıkla 10 kat fazla yaptığı kan sulandırıcı iğne sebebiyle kan kusarak hayatını kaybetti, mahkeme aileye tazminat ödenmesine hükmetti.

Denizli’de yaşayan Gültekin ve Hatice Mustak çiftinin Zeynep ismini verdiği ikinci kızları, doğuştan kalp rahatsızlığı ile dünyaya geldi. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören minik kızın, ameliyat edildikten sonra kanında pıhtılaşma meydana geldi. Bunun üzerine nöbetçi hemşire G.Ç. tarafından küçük Zeynep’e normalde 0,7 dzm yapılması gereken kan sulandırıcı iğne yanlışlıkla 10 kat fazla olarak 7 dzm yapıldı. İğnenin ardından fenalaşan Zeynep, bir gün sonra kan kusarak hayatını kaybetti. Talihsiz bebeğin ailesi, Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı. İzmir Adli Tıp Kurumu, G.Ç.’nin kusurlu olduğu ve kusurlu eylem ile ölüm arasında illiyet bağının bulunduğu kararı verdi. İzmir 1. İdare Mahkemesi de 2 yıllık yargılama sonucunda aileyi haklı buldu. Anne ve baba için 250’şer bin lira, minik Zeynep’in 7 yaşındaki ablası için de 50 bin lira olmak üzere aileye faizi ile birlikte 600 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmedildi. Ailenin avukatı Mehmet Emin Keleş, tazminat davasının kazanılmasının ardından olayda kusuru bulunanlar hakkına ceza davası açacaklarını ifade etti. 

“TAZMİNAT ZEYNEP’İ GERİ GETİRMEYECEK”

 

Anne Hatice Mustak, mahkeme kararından sonra “Tazminat ve para benim için önemli değil. Ben çocuğumun ölümüne sebep olanların cezalandırılmasını istiyorum ki bu olay başka çocukların da başına gelmesin. Keşke bu olay hiç yaşanmasaydı da biz bu parayı almasaydık” diye konuşurken, baba Gültekin Mustak da, “Kazanılan hiçbir para kızımı geri getirmeyecek” dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...