Profesör 25 bin böcek biriktirdi

Düzenleyen:
Profesör  25 bin  böcek  biriktirdi

YAŞAM Haberleri

Yaklaşık 45 yıl boyunca Türkiye, Avrupa ve Amerika’da çalışmalar yürüten Prof. Dr. Miktat Doğanlar, yüzde 40’ı endemik tür olan 25 bin böceklik koleksiyon oluşturdu.

Doğanlar, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nde asistan olarak çalıştığı 1970’ten beri böcek topluyor. Görev yaptığı Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi ile eğitim amaçlı gittiği Avrupa ve Amerika’da da böcek toplamayı sürdüren Doğanlar, 45 yıllık süreçte yüzde 80’i Türkiye’den olmak üzere yaklaşık 25 bin böceği koleksiyonuna ekledi. Ortadoğu’nun en iyi böcek koleksiyonunun kendisinde olduğunu savunan Doğanlar, emekli olunca, koleksiyonunu Adana’daki Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde kendisine ayrılan odada muhafaza etmeye başladı. Doğanlar, “Bu böceklerin mutlaka ülkemizde kurulacak Ulusal Böcek Müzesi’nde saklanması gerekir. Her enstitüde, her koleksiyonda onları muhafaza edecek özel koşulların sağlanması mümkün değil” diye konuştu.  

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...