Mardin’de karakola hain saldırı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA-AA
Mardin’de karakola hain saldırı

YAŞAM Haberleri  / İHA-AA

Mardin'de, terör örgütü PKK mensuplarınca Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda, 2 asker şehit oldu, bir kadın hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Öte yandan, saldırıda kullanılan kamyonun Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu da ileri sürüldü.

Alınan bilgiye göre, merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik Mahallesi'ndeki Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına PKK'lı teröristler patlayıcı yüklü araçla saldırı gerçekleştirdi. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ile UMKE ve AFAD ekibi sevk edildi. Saldırıda 2 asker şehit düştü, bir vatandaş hayatını kaybetti. Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi.

Mardin’de karakola hain saldırı
2 ASKER ŞEHİT OLDU, 1 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 12.45 sıralarında Cevizlik Jandarma Karakoluna bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırı düzenlendiği belirtildi. Menfur saldırı sonucunda 2 askerin şehit düştüğü bildirilen açıklamada, bir kadının hayatını kaybettiği kaydedildi. Saldırıda yaralanan 3'ü ağır olmak üzere 7 kişinin süratle hastaneye kaldırıldığı ve tedavilerinin sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Güvenlik güçlerimiz saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarını yakalamak için operasyon başlatmıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir."

Mardin’de karakola hain saldırı
TERÖRİSTLER BOMBALI ARAÇLA SALDIRI DÜZENLEDİ

Saat 12:45 sıralarında PKK'lı teröristler Cevizli Jandarma Karakolu'na bombalı araçla saldırı düzenledi.

Mardin’de karakola hain saldırı
YANGIN ÇIKTI, ASKERLER TERÖRİSTLERLE ÇATIŞTI

Bomba yükle aracı infilak ettiren teröristler karakola ateş açarken, askerler anında karşılık verdi. Karakolda patlama sonucu çıkan yangını söndüren askerler bir yandan da PKK'lı teröristlerle çatıştı.

Mardin’de karakola hain saldırı
OPERASYON BAŞLATILDI
Kaçan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgeye sevk edilen takviye birlikler geniş çaplı operasyon başlattı.

TERÖRİSTLER 8 TON BOMBA YÜKLÜ KAMYONLA SALDIRDI
Mardin’deki patlamada, teröristlerin karakolda görevli askerlerin dikkatlerini dağıtmak için önce roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtıkları, daha sonra ise, içerisinde yaklaşık 8 ton bomba bulunan kamyonla fedai eylem gerçekleştirdikleri öğrenildi. Saldırıda kullanılan kamyonun Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu da ileri sürüldü.  Saldırıda, teröristler önce karakolun nizamiyesinde görevli askerlerin dikkatlerini dağıtmak amacıyla, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Askerlerin de teröristlere ateş açmasıyla çatışma çıktı. Bu sırada, karakola bir kamyonun yaklaştığını gören askerler, “dur” ihtarı çekti. Ancak içerisinde yaklaşık 8 ton bomba olduğu tahmin edilen kamyonun kullanan terörist, karakola biraz daha yaklaştıktan sonra, fedai eylem gerçekleştirerek, kamyonu infilak ettirdi. Patlamada, karakol binasının neredeyse tamamı yıkılırken, çevredeki evler de büyük zarar gördü. 

'KAMYON BELEDİYEYE AİT OLDUĞU İLERİ SÜRÜLDÜ'
Öte yandan, saldırıda kullanılan kamyonun Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu da ileri sürüldü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA-AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...