İki defa taburcu edildi, üçüncüsünde cenazesi çıktı

Düzenleyen:
İki defa taburcu edildi, üçüncüsünde cenazesi çıktı

YAŞAM Haberleri

İzmir’de nefes darlığı ve mide ağrısı şikâyetiyle gittiği hastaneden iki defa ağrı kesici verilerek taburcu edilen Yasin Kartal, üçüncü kez gittiğinde kalbi durarak öldü.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde yaşayan ve bir hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan 30 yaşındaki Yasin Kartal, 1 Temmuz akşamı nefes darlığı ve mide ağrısı şikâyetiyle ağabeyi Harun Kartal tarafından hastaneye kaldırıldı. İddiaya göre doktor, Kartal’a sadece ağrı kesici vererek eve gönderdi. Ertesi gün saat 11.00 sıralarında şikâyetinin geçmemesi sebebiyle yeniden aynı hastaneye kaldırılan Kartal’a bu kez sadece serum verildi. Ağabey Harun Kartal, hastanenin yeterince ilgilenmediği gerekçesiyle, rızası ile hastaneden çıkardığına dair imza atarak kardeşini eve götürdü. Şikâyeti serum verilmesine rağmen bitmeyen Yasin Kartal, aynı gün saat 17.30 sıralarında üçüncü kez hastaneye başvurdu ancak hastaneye vardığında kalbi durdu. Harun Kartal, “Kardeşimin herhangi bir sağlık problemi yoktu ancak bir dönem madde bağımlılığı vardı. Doktordan serum verilmesini, kan tahlili yapılmasını ben istedim. Yani vatandaş olarak doktoru ben yönlendiriyordum. Üçüncü kez hastaneye geldiğimizde kalbi durmuştu. Kardeşimi kefenleyip ‘yapılacak bir şey kalmadı’ diyerek elime verdiler” diye konuştu. Hastane yetkilileri, ihmal bulunup bulunmadığına dair soruşturma başlatacaklarını belirttiler. 

“SORUMLUSU BULUNSUN”

Genç yaşta kardeşini kaybetmekle büyük üzüntü yaşadığını ifade eden Harun Kartal, “Benim kardeşim tekrar geri gelmeyecek, ancak bu doktorların ilgisizliği. Kardeşimin neden öldüğüyle ilgili bir şey söylemediler. Otopsi yapıldı ve savcılığa da suç duyurusunda bulunduk” dedi. 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...