Bodrum'daki yangında flaş gelişme!

Düzenleyen:
Bodrum'daki yangında flaş gelişme!

YAŞAM Haberleri

Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik alanda çıkan ve yaklaşık 7 saat süren yangın, kontrol altına alındı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Dereköy Mahallesi'ndeki makilik alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen ve Çilekdağı ormanlık alanına sıçrayan yangına ekipler, üç yangın söndürme uçağı, iki yangın söndürme helikopteri, Muğla Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı çok sayıda arazöz ile müdahale edildi.

Geniş bir alanda etkili olan yangın, Turgutreis-Bodrum karayolu Gürece mevkisindeki yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bazı işletme sahipleri ve çalışanlarının dükkanlarındaki piknik tüplerini güvenli bölgelere taşıdığı gözlendi.

Vatandaşların da yangın söndürme tüpleri ve kovalarla katıldığı söndürme çalışmalarına, Muğla AFAD, 911 Arama, Kurtarma ve Araştırma Derneği, AKUT Bodrum ekiplerinin de destek verdiği öğrenildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Bodrum'da bugün başlayan ve yaklaşık 7 saat süren yangın, kontrol altına alındı. Yangına üç uçak ile 4 helikopter takviyesi daha yapıldı. Yaklaşık 2 saat trafiğe kapatılan Bodrum-Turgutreis karayolu da trafiğe açıldı.

Bölgede devam eden soğutma çalışmalarının sabaha kadar süreceği öğrenilirken, Dereköy, İslamhaneleri, Gürece, Ortakent ile Yahşi mahallelerinde ise ekiplerin nöbet tutacağı belirtildi.

Yangında ilk belirlemelere göre 35 hektar makilik, 20 hektar zeytinlik ve tarım arazisinin yanarak kül olduğu ifade edildi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...