Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Azmak’ta tekne turuna büyük ilgi

Düzenleyen:
Azmak’ta tekne turuna büyük ilgi

YAŞAM Haberleri

Muğla’da Mavi Tur ve Dalyan kanalı tekne turundan sonra son yıllarda en yoğun ilgiyi gören gökova Körfezi kenarındaki Ula’nın ‘Sakin Kent’ unvanlı Akyaka Mahallesi Azmak tekne turları, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yerli turistin adeta akınına uğradı.

Tekne turları kaynak suyun denizle buluştuğu noktadan başlayarak tekrar aynı noktada sona eriyor. Özel Çevre Koruma alanı içinde yer alan Kadın Azmağı tekne turları özellikle son yıllarda tatilcilerin önemli ziyaret noktası oldu. Turlar dışında günübirlik ziyaretçilerin tekne ile gezinti yaptığı Azmak tekne turları esnasında bir tarafta sazlıklar, diğer tarafta azmak kenarındaki restoranlar arasında yeşille mavinin her tonu tatilcilerin ilgisini çekiyor. Yüksek debideki akıntının olduğu Azmak derinliğinin 40 santim ile 10 metreye kadar ulaştığı, levrek, kefal ve yılan balığı başta olmak üzere değişik balık çeşitlerini yaşadığı azmaktaki sazlıklarda başta su tavuğu, kaz, ördek olmak üzere çok değişik türde kuşların yaşama alanı durumunda. Tekne kaptanlarından Şadi Durmaz, “Bayram tatilini şükür iyi geçirdik. Bu geçiş döneminde sıkıntı olur olmaz tartışmaları yaşanırken her şey iyi gitti. Azmak tekne turu için randevu alıp da gelen de var, turlar ile gelen de var. Biz genelde yerli turiste hizmet veriyoruz. Burası Muğla’mızın yükselen değeri” dedi. İ­HA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...