İpek böceği ve yufka ile gelen başarı

Düzenleyen:
İpek böceği ve yufka ile gelen başarı

YAŞAM Haberleri

Samsun’da iki kadın devlet desteğiyle ipek böceği üretimi yaptı; Amasya’da ise kendi imkânlarıyla yufka yapan bir kadın çevresine örnek oldu

Ev kadınların ek gelir olsun diye girişimci ruhla yaptıkları işler, çok sayıda kişiye örnek oluyor. Samsun’da ev kadınları Aynur Pak ve Fatma Bayrak, 19 Mayıs ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün desteğiyle ipek böceği üretemine başladı. Evinin zemin katında ipek böcekleri için yer hazırlayıp onların bakımını yaptığını söyleyen Aynur Pak, “Daha önce hiç ipek böceği görmemiştim. Kozaları Bursa’daki fabrikaya göndereceğiz. Şu an yaklaşık 60 bin ipek böceğim var. Çevremizdeki arkadaşlarımız, gelir getirirse kendilerinin de yapacaklarını söylüyor. Ben ev hanımı iken aileme katkı olsun diyerek bir teşvikle başladım. İnşallah güzel kazanç elde ederim. İleride de devam ettirmeyi düşünüyorum” dedi. Fatma Bayram ise, “Hayatımda hiç çalışmamıştım, ilk defa böyle bir şeye kalkıştım. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız” şeklinde konuştu.
Amasya’nın Merzifon ilçesinde Leyla Kaya (45) ise, önce evinde ürettiği daha sonra iş yeri açarak satmaya başladığı yufka ve diğer unlu mamullerini, bugün 50’nin üstünde ile gönderiyor. Uzun yıllar yaşadığı köyünden eşi ve çocuklarıyla Merzifon’a taşınan Leyla Kaya, evin geçimine katkı sağlamak için yaptığı yufkaları satmaya başladı. Ürünlerinin ilgi görmesi üzerine iş yeri açan Kaya, kısa sürede işlerini büyüterek farklı illerden de sipariş alır hale geldi. Kaya, “Bu işe ilk başladığımda yakın çevrem ‘bu işi yapamazsın, yürütemezsin’ dedi ancak ben başardım ve işlerim çok iyi. Ben üretim, eşim dağıtımını yapıyor. Bir işe kadın eli değdiğinde o iş daha tertipli oluyor. Dükkan satışlarımızın yanı sıra şehir dışına da ürün gönderiyoruz. Günde 400-500 kilogram sattığımız oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...