HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Birgün sineklerinin ‘ölüm dansı’ başladı

Düzenleyen:
Birgün sineklerinin ‘ölüm dansı’ başladı
Birgün Sinekleri, Haber

YAŞAM Haberleri

Sakarya'da her yıl temmuz ve ağustos ayında erginleşerek Sakarya nehrinden çıkan ve çiftleşme uçuşu yapan milyonlarca 'Birgün' sineğinin 'ölümle dansı' başladı. Dünyada sadece Sakarya'da görüldüğü belirtilen müthiş doğa olayını izlemek isteyenler Sakarya Köprüsü'ne akın etti.

Adapazarı'nda her yıl Temmuz ve Ağustos ayında yaşanan Sakarya Nehri üzerinden uçan milyonlarca 'Birgün Sineği'nin Sakarya Köprüsü üzerindeki sokak ışıklarının çevresindeki son uçuşlarını yaparak topluca öldükleri müthiş doğa olayı yine başladı. Ömürlerinin yüzde 99’unu larva halinde suda geçiren birgün sinekleri, 1 ila 3 yıllık erginleşme sürecini tamamlayarak Sakarya Nehri’nden çıktı. Işığa yönelerek Adapazarı ilçesindeki Sakarya Köprüsü üzerinde bulunan aydınlatma direklerinin çevresinde toplanan binlerce sinek, çiftleşerek toplu şekilde öldü.

Birgün sineklerinin ‘ölüm dansı’ başladı
Sinekler, nedeniyle köprünün aydınlatmaları kapatıldı. Sakarya Köprüsü'nü kaplayan milyonlarca sinek, ilginç görüntüler oluşturdu. Çiftleşme uçuşu yaptıktan sonra yere düşüp ölen sinekler, yolda beyaz bir örtü oluşturdu. Çok sayıda kişi, eşine ender rastlanan doğa olayını izlemek için köprüye akın etti. Vatandaşlar, cep telefonlarıyla sineklerin çiftleşme uçuşunu görüntülemeye çalışırken, kimi ise yanında getirdiği kap ile birgün sineklerini toplayıp eve götürdü. Köprüde şans eseri birgün sineklerine rastgelen yabancı uyruklu vatandaşlar ise müthiş doğa olayı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Her yıl doğa olayını izlemek için köprüye geldiklerini belirten vatandaşlar, sinekler yüzünden kayganlaşan yolda trafik kazaları yaşandığını söylediler. 

Birgün sineklerinin ‘ölüm dansı’ başladı

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...