Milyonluk gasptan DAEŞ çıktı

Düzenleyen:
Milyonluk gasptan DAEŞ çıktı

YAŞAM Haberleri

İstanbul’da Özbek işadamının 1 milyon 916 bin dolarının gasp edilmesine rağmen şikâyetçi olmaması şüphe çekti. Polis Özbek gaspçıların DAEŞ bağlantısına ulaştı

Ünlü bir teknoloji şirketinin üst düzey yöneticisi olan Özbek Otabek Ergashov (30), 23 Haziran'da Atatürk Havalimanı gümrüğüne gelen 1 milyon 916 doları (5 milyon 553 bin TL) aldı. Ataköy'den geçerken silahlı 4 Özbek soyguncu arabayı durdurup silah zoruyla çantayı alarak kaçtı. Ergashov da Litvanya plakalı araçla kaçan gaspçıların peşine takıldı. Takibi gören soyguncular araçtan inerek yaya olarak kaçmaya başladı. İki gaspçı ilk gördükleri taksiye bindi. Ergashov, arkalarından ateş etti. Silah sesleri üzerine polisler olay yerine geldi. Litvanya plakalı aracı incelemeye aldı. Soyguncuların kaçarken düşürdüğü ve ucuna susturucu takılmış olan Glock marka silah ile zanlıların kullandığı bir cep telefonu bulundu. Ama ortada mağdur yoktu. Kamera kayıtlarından Otabek Ergashov'a ulaşıldı. Ergashov, sorgusunda gaspçılardan şikâyetçi olmadığını, paranın 10 Özbek aileye ait olduğunu ancak ailelerin isimlerini bilmediğini söyledi. Polis durumu şüpheli buldu. Soruşturmayı devralan terör polisi iki ihtimal üzerine çalışmalarını sürdürüyor. İlki, gasp edilen para, terör örgütü DAEŞ'in örgüt adına savaşan teröristlerin yakınlarına gönderdiği paraydı. Diğer ihtimal ise bu paranın teröristlere gitmesini isteyen başka bir grubun parayı gasp ettirmesi.

ŞAŞIRTAN TESADÜF

 Gasp olayından sadece 5 gün sonra, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen canlı bomba saldırısında 45 kişi öldü, 230'dan fazla kişiyse yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren 3 kişiden biri Özbek, diğerleri ise Dağıstan uyruklu Rus ve Kırgız vatandaşıydı. Kanlı saldırıya yönelik soruşturmaya göre canlı bombalara yardım edenler arasında Özbekler de vardı. Bu nedenle İstanbul Terör Polisi gasp olayındaki incelemesini derinleştirdi ve böylece gaspta DAEŞ izine ulaşıldı.

KAYNAK:SABAH

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...