Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'de en çok onlar kazanıyor!

Düzenleyen:
Türkiye'de en çok onlar kazanıyor!

YAŞAM Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2014 Kazanç Yapısı Araştırması'nın sonuçlarına göre Türkiye`de en çok yöneticiler kazanıyor.

2014 Kazanç Yapısı Araştırması sonuçları meslek grubu (ISCO-08) ayrımında incelendiğinde en yüksek yıllık ortalama brüt kazancı 86 bin 701 TL ile “yöneticiler” meslek grubunda çalışanların elde ettiği görüldü. Bunu 57 bin 678 TL ile “profesyonel meslek mensupları” izledi.Türkiye İstatistik Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, en düşük yıllık ortalama brüt kazanç ise 17 bin 056 TL ile “nitelik gerektirmeyen meslekler” grubunda gerçekleşti.

TÜİK açıklamasında şöyle denildi:

"Çalışanların aynı girişimdeki çalışma süreleri arttıkça, yıllık ortalama brüt kazançları da artmaktadır. 2014 yılında kıdem süresine göre en yüksek kazancı bir girişimde 20 yıldan fazla çalışanlar, en düşük kazancı ise aynı girişimde bir yıldan az süreli çalışanlar elde etti.2014 yılında yıllık ortalama brüt kazancın en yüksek olduğu bölge 32 bin 814 TL ile İstanbul, en düşük olduğu bölge ise 19 bin 974 TL ile Orta Anadolu Bölgesi'dir. Temel ücret dışındaki kazanç bileşenlerinin (düzenli ve düzensiz ödenen prim, ikramiye, ayni ödemeler vb.) en yüksek olduğu bölge ise yüzde 19.8 oranı ile Doğu Marmara Bölgesi'dir."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...