Chicago kentindeki Rush Üniversitesi Tıp Merkezi araştırmacıları, laboratuvar ortamında fareler üzerinde yaptıkları deneylerde düzenli olarak tarçın verilen farelerin öğrenme kapasitesinin arttığını gözlemledi. Araştırmayı yöneten Dr. Kalipada Pahan, CREB adlı proteinin hafıza ve öğrenmede büyük rol oynadığına ve öğrenme güçlüğü yaşayanlarda söz konusu proteinin düşük düzeyde bulunduğuna dikkati çekti. Metabolizmanın tarçındaki sodyum benzoatı işlediğine ve sodyum benzoatın da CREB proteini seviyesinin yükselmesine sebep olduğunu vurgulayan Pahan, çalışmanın öğrenme kapasitesini artırmada en kolay ve güvenilir metotlardan birini ortaya çıkardığını söyledi. Pahan, “Tarçının, öğrenme kapasitesi düşük öğrenciler üzerinde de benzer sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Tarçının bilinen diğer faydaları ise şöyle sıralanıyor... Sivilce oluşumunu önlüyor; kemiklerin güçlenmesinde önemli rol oynayan kalsiyum içeriyor; ciltte yeni hücre oluşumunu destekliyor; yaşa bağlı olarak görülen kas ağrılarına iyi geliyor; kan şekeri seviyesini kontrol altına alıyor; soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklar için doğal bir ilaç vazifesi görüyor; şişkinlik problemini ortadan kaldırıyor; ayaklarda oluşan mantar enfeksiyonlarını önlüyor; doğal bir dezenfektan görevi bulunuyor...