Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hain saldırı sonrası o bombacılara ceza yağdı

Düzenleyen:
Hain saldırı sonrası o bombacılara ceza yağdı

YAŞAM Haberleri

Foça'da askeri araca saldırı davası sonuçlandı

İzmir'in Foça ilçesinde yaklaşık 4 yıl önce 3 köylünün  öldürülmesi, ardından 2 askerin şehit olduğu 12 askerin de yaralandığı askeri  servis aracına yönelik bombalı saldırının gerçekleştirilmesi ile Şanlıurfa'nın  Viranşehir ilçesinde 1 polisin şehit edilmesi olaylarının failleri oldukları  iddiasıyla yargılanan Yunus Çiçek 6 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 359 yıl 8 ay,  Hasan Deliktaş 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 341 yıl 8 ay, Şehmuz Rabinduz ile  Şevket Rabinduz 15'er yıl, Reşit Ertuğrul, Ali Yapan, Faruk Kayli ise 3 yıl 9'ar  ay hapis cezasına çarptırıldı. İsmail Avcı, Kamil Solak ve Kaysı Işık ise beraat  etti.

 Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan  Hasan Deliktaş ve Yunus Çiçek ile taraf avukatları hazır bulundu.
 
SAVUNMALARI TERCÜMAN ARACILIĞIYLA YAPTILAR
 
Mahkeme Başkanı Mümtaz Erdoğan'ın sanıklara son savunmalarını sorması  üzerine, Deliktaş, tercüman aracılığıyla yaptığı savunmada, avukatıyla düzenli  bir savunma gerçekleştiremediği için savunmaya ilişkin herhangi bir hazırlık  yapamadığını bu nedenle süre istediğini belirtti.
 
Sabık Deliktaş'ın avukatı Gurbet Uçar, müvekkillinin 4 yıla kadar  tutuklu olduğunu, Yargıtay aşaması da dikkate alındığında 5 yıllık tutukluluk  süresinin aşılacağını, müvekkilinin olaydan uzun bir süre sonra evinden gözaltına  alındığını bu nedenle kaçma ihtimali bulunmadığından tahliyesini ve beraatini  talep etti.
 
Mahkeme Başkanı Erdoğan'ın sanık Deliktaş'a son sözünü bir kez daha  sorması üzerine, Deliktaş, "Avukatımın söylediklerine katılıyorum." dedi.
 
Sanık Yunus Çiçek, Kürtçe tercüman aracılığıyla son savunmasını yaptı.
 
Verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı Erdoğan, sanıklar Yunus  Çiçek'in 6 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 359 yıl 8 ay, Hasan Deliktaş'ın 3 kez  ağırlaştırılmış müebbet ve 341 yıl 8 ay, Şehmuz Rabinduz ile Şevket Rabinduz'un  15'er yıl, Reşit Ertuğrul, Ali Yapan ve Faruk Kayli'nin ise 3 yıl 9'ar ay hapis  cezasına çarptırıldığına karar verdi.
 
Mahkeme heyeti, diğer sanıklar İsmail Avcı, Kamil Solak ve Kaysı  Işık'ın beraatine hükmetti.
 
Olay
 
2 Eylül 2012'de Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, 1 polisin şehit  olduğu, 1 polis ile 1 uzman çavuşun da yaralandığı çatışmada ele geçirilen  teröristler Yunus Çiçek ile Hasan Deliktaş'ın, 6 Ağustos 2012'de İzmir'in Foça  ilçesi Maltepeköyünde 3 çiftçinin öldürülmesi, ardından 9 Ağustos 2012'de 2  askerin şehit olduğu, 12 askerin de yaralandığı askeri konvoyun geçişi sırasında  bomba patlatılması olaylarının failleri oldukları tespit edilmişti.
 
Savcı Sinan Taşkın'ın hazırladığı iddianamede sanıklardan Yunus Çiçek  hakkında 30 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl, Hasan Deliktaş hakkında ise 26  kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl istenmişti.
 
İddianame kapsamında teröristlere yardım ve yataklıkla suçlanan  tutuksuz sanıklar Şevket Rabindüz'e 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl,  Şehmuz Rabindüz'e 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl, Faruk Kayli'ya 26 kez  ağırlaştırılmış müebbet, Reşit Ertuğrul, Kamil Solak ile Ali Yapan hakkında ise  16'şar yıl hapis cezaları istenmişti.
 
Sanıklardan teröristleri araçlarıyla Antalya'nın Kemer ilçesine  götürdükleri iddiasıyla Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "terör örgütüne  yardım etme" suçundan yargılanan İsmail Avcı ve Kaysı Işık'ın dosyası da bu  davayla birleştirilmişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...