Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çöpten yakıt üretilecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çöpten yakıt üretilecek

YAŞAM Haberleri  / AA

Ordu Büyükşehir Belediyesince toplanan çöpler, bir firma tarafından satın alınarak çimento yapımında kullanması amacıyla yakıta dönüştürülecek.

İl genelinde toplanan çöpün yakıt olarak kullanılması ve geri dönüşümü konusunda Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ arasında protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, imza töreninde, 19 ilçede toplanan çöpün bertaraf edilmesiyle ilgili belediye tarafından yapılan ihalenin, Danıştay'daki inceleme sürecinin tamamlandığını söyledi.

"Çöp bundan sonra yakıt olarak kullanılacak"

İhaleyi Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kazandığını anlatan Yılmaz, "Böylelikle bundan sonra il genelinde toplanan çöpü bu firma alacak ve içerisinde kalorifik değeri olan evsel atıkları Atıklardan Türetilmiş Yakıt (ATY) haline getirecek. Yani çöp bundan sonra yakıt olarak kullanılacak. Bu şekilde atıklar bir taraftan bertaraf edilecek, diğer taraftan da çöp sorununa çevreci bir çözüm bulunacak." dedi.

Yılmaz, Ordu'nun 25-30 yıllık çöp sorununu çözmek için nihai adımı attıklarına dikkati çekerek, "Yaptığımız ihale sonucunda 20 yıllık süre için ilimizin tamamından topladığımız çöpün tonunu Ünye Çimento'ya 5 liradan satmak suretiyle bu tarihi sorunu çözeceğiz. İnşallah bundan sonra Ordu'nun çöp sorunu kalmayacak. Hayırlı olsun." diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...