Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bilal Erdoğan ve Hamza Yerlikaya mas güreşi yaptı

Düzenleyen:
Bilal Erdoğan ve Hamza Yerlikaya mas güreşi yaptı

YAŞAM Haberleri

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen etkinliğe katılan Etnospor Konfederasyonu'nun başkanı Bilal Erdoğan ile "Asrın güreşçisi" lakaplı eski milli sporcu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya mas güreşi yaptı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali ikinci gün etkinlikleriyle devam ediyor. Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansı'nın da global iletişim ortağı olduğu festivalin ikinci gününde çeşitli dallarda spor müsabakaları ile kültürel aktiviteler gerçekleştiriliyor.

'ASRIN GÜREŞÇİSİ'YLE MAS GÜREŞİ YAPTI

Festivali organize eden Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun başkanı Bilal Erdoğan, etkinlik alanlarını gezerken, bazı sporları da bizzat denedi. Mas güreşi alanını ziyaret eden Erdoğan, "Asrın güreşçisi" lakaplı eski milli sporcu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya ile mas güreşi yaptı.

DOSTLUK KAZANDI

Mücadelede ilk puanı Hamza Yerlikaya alırken, Bilal Erdoğan ikinci puanın sahibi oldu. Müsabaka 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

OĞLU ÖMER GALİP OLDU

Bilal Erdoğan'ın oğlu Ömer Tayyip Erdoğan da mas güreşinde mücadele etti. Ömer Tayyip, minik rakibiyle giriştiği mas güreşinden galip ayrılan taraf oldu.

MAS GÜREŞİ NEDİR?

Ağaç güreşi de denilen mas güreşinde, iki sporcu arada bulunan bir tahtaya ayaklarını dayayarak, ortada bulunan sopadan tutuyor. Sporcular, ayaklarından güç alarak, rakibini kendisine doğru çekiyor. Rakibini yerden kaldıran veya sopayı rakibinden alan sporcu, puan alıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...