Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cizre şehitlerine veda...

Düzenleyen:
Cizre şehitlerine veda...

YAŞAM Haberleri

Kimi düğün için gün sayıyor kimi 1 gün önce atandığı ilçeye alışmaya çalışıyordu. 3’ü Osmaniyeli olan şehitlerin hepsinden geriye acılı hayat öyküleri kaldı

Kana doymayan bölücü terör örgütü son yılların en vahşi saldırısını önceki sabah Şırnak’ın Cizre ilçesinde gerçekleştirmişti. 10 tonluk patlayıcının kullanıldığı alçak eylemde şehit olan 11 polisten geriye yürek yakan hikâyeler ve acılar kaldı. Şehit cenazelerinin önemli bir kısmı, Şırnak’ta düzenlenen resmî törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Bir kısmı da defnedildi. 
Şehitlerimizden Harun Maytalman (27), 3 yıllık evliydi. 2 yaşındaki oğlu Berkay’ın doğum gününde şehadet şerbetini içti. Şehit eşi Neşe Haytalman, “Çok acı. Sabırla beklemek zorundayım. Ağlamayacağım. Kimseyi güldürmeyeceğim. Vatan sağ olsun, dik duracağım” dedi. Cizre’deki görevine 1 hafta önce başlayan Harun Maytalman, Ordu Kabataş’ta toprağa verildi. 
GİTTİ BENİM KUZUM
Yaklaşık 1 ay önce Denizli’den Cizre’ye atanan bekâr polis Erhan Öztürk’ün (27) şehit olduğu haberi Uşak Banaz’daki ailesinin evine kor ateş gibi düştü. Güçlükle ayakta duran anne Emine Öztürk, “Ah kuzum benim” diyerek, feryat etti. 
ŞUBATTA DÜĞÜNÜ OLACAKTI
Bir diğer Cizre şehidimiz polis memuru Ferhat Bozkurt’un (22) Kırıkkale’deki baba evinde de gözyaşları hâkimdi. Oğlunun şehadet haberini alan anne Şehri Bozkurt’u, yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı. Sinir krizi geçiren anne Bozkurt’a, sağlık görevlileri müdahale etti. Evin balkonuna Türk bayrağı asıldı. 2.5 yıllık polis memuru olan Bozkurt’un 2 ay önce nişanlandığı, şubat ayında da düğün yapacağı belirtildi. Şehidin 10 yıl önce de babasını kaybettiği öğrenildi. Bozkurt, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’nın katıldığı cenaze merasimiyle defnedildi. 
3 GÜN ÖNCE GELMİŞTİ
Polis Tayfun Doğan’ın (25) Osmaniye’deki baba evine de ateş düştü. Ailenin 3 erkek çocuğundan ortancası olan Tayfun’un şehit olduğu haberini alan anne Sıdıka Doğan gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçiren anneye sağlık görevlileri müdahale etti. Konya’da çalışan iş makinesi operatörü baba Yusuf Doğan da acı haberi alınca Osmaniye’ye dönmek için yola çıktı. Bekâr olan 3 yıllık polis memuru Tayfun Doğan’ın Cizre’ye 3 gün önce geldiği öğrenildi.
3 YILDIR CİZRE’DEYDİ
Saldırıda şehit düşen polis memuru Abdülhamit Kaya’nın (43) Yalova’nın Çiftlikköy ilçesindeki baba ocağına da acı haber ulaştı. Şehidin anne ve babasının oturduğu apartman Türk bayraklarıyla donatıldı. Abdülhamit Kaya’nın Cizre’de 3 yıl önce göreve başladığı öğrenildi. Şehidin amcası, “Allahü teâlâ, kötü insanların belasını versin. Milletimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun” dedi. Cenaze bugün defnedilecek.
3 YAŞINDA OĞLU VARDI
Hain saldırıda şehit düşen Mehmet Dama’nın (32), Afyonkarahisar’daki ailesi de büyük bir yıkım yaşadı. Eşi Sümeyra Dama ile annesi Semiha Dama fenalık geçirdi. Evli ve 3 yaşında bir erkek çocuk babası olan Mehmet Dama’nın 3 yıl önce babası Hüseyin Dama’yı kalp rahatsızlığı nedeniyle kaybettiği belirtildi. 
İSTANBUL’DAN ATANMIŞTI
Şehitlerimizden 22 yaşındaki Burak Mart da Osmaniyeliydi. Acı haber Düziçi ilçesindeki ailesini gözyaşlarına boğdu. 3 çocuk annesi Rukiye Mart, tek oğlunu teröre kurban verdiğini öğrenince âdeta yıkıldı. 3 yıllık polis bekâr Burak Mart’ın İstanbul’da görev yaparken Şırnak’a atandığı ve 20 gün önce tayin izni alarak baba evine geldiği öğrenildi. 
CİZRE’DEKİ İLK GÜNÜYDÜ
Polis memuru Osman Budak (24) da, Osmaniye’nin Düziçi ilçesindendi. Acı haberi duyan baba İsmet ile anne Zeynep Budak, uzun süre gözyaşı döktü. İkisi kız 4 kardeşin en büyüğü olan Osman Budak’ın şehit olduğu haberini alan yakınları eve akın etti. Budak, Düziçi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Baba İsmet Budak, “Allah o PKK’lıları Kahhar ismiyle kahr-ı perişan etsin. Sevindirmeyeceğim o şerefsizleri, ağlamayacağım. Vatan sağ olsun” dedi.
Saldırıda şehit düşen polis memuru Halil İbrahim Eriç’in Çanakkale’nin Çan ilçesindeki baba ocağına da ateş düştü. Eriç’in mesleğe 3 yıl önce başladığı, ilk görev yeri olan İstanbul’dan sonra bu yıl Şırnak’ın Cizre ilçesine tayini çıktığı belirtildi. Alçak saldırıda şehit olan polis memuru Gökhan Kıncak’ın (26) Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan ailesine de acı haber ulaştı. Kıncak’ın 3 ay önce geçici görevle Cizre’ye gönderildiği vurgulandı.  

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...