Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ayıyla boğuştu, son anda kurtuldu

Düzenleyen:
Ayıyla boğuştu, son anda kurtuldu

YAŞAM Haberleri

Artvin'in Şavşat ilçesinde bağlı Şen köyünde ormanlık alanda mantar toplayan Nafiz Zengin (68), aniden karşısına çıkan ayının saldırısına uğradı. Kolu ve bacağından aldığı darbelerle yaralanan Zengin, bir süre ayıyla mücadele etti. Yaşlı adamın ayı ile mücadelesi, başrolünü ünlü aktör Leonardo DiCaprio'nun üstlendiği, Diriliş (The Revenant) filmini hatırlattı.

Ayının korkarak bölgeden uzaklaşmasının ardından Zengin, bir süre yürüyerek yakınlarından yardım istedi. Kısa süre sonra yakınları tarafından ormanlık alandan alınan Zengin, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Şavşat Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kolu ve bacağına 20 dikiş atılan Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesi ile tatil için Bursa'dan Artvin'e geldiklerini bildirdi. 

'DİŞLERİNİ VÜCUDUMA GEÇİRDİ'

Zengin, iki arkadaşıyla mantar toplamak için ormanlık alana gittiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımızla belirli aralıklarda ayrılarak mantar toplamaya başladık. Bir süre sonra aniden üzerime doğru koşan bir ayının geldiğini gördüm. Ayının bir anda üzerime atlamasıyla yere düştüm. Pençelerini koluma, bacağıma saplamaya ve ısırmaya başladı. Bir süre yerde ayıyla boğuştum. Dişlerini vücuduma geçirdi. Canımın yanmasıyla birlikte avazım çıktığınca bağırdım. Birkaç saniye sonra ayı korkmuş olacak ki üzerimden kalkıp hızla ormana doğru kaçmaya başladı. Böylece ayıdan son anda kurtuldum. Yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Ayıyla boğuşurken bir an öleceğimi düşündüm. Allah'ıma şükürler olsun beni aileme bağışladı."

Son yıllarda köylerinde ayı popülasyonun arttığını da vurgulayan Zengin, şunları kaydetti: 

"Ayıların yasalarla devlet tarafından koruma altında olduğunu biliyoruz. Yaban hayvanları gündüz bahçelerime ve evlerimizin önüne kadar geliyorlar. Köylüler olarak gece dışarı bile çıkamaz olduk. Yaban hayatına köylüler olarak sahip çıkıyoruz ama zaman zaman insanlara, hayvanlarımıza ve bahçelerimize zarar veriyorlar. Devletimizden zararların karşılanması noktasında yardım bekliyoruz."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...