Antalya'da gösteri uçağı pistten çıktı

Düzenleyen:
Antalya'da gösteri uçağı pistten çıktı

YAŞAM Haberleri

THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin son gününde bir gösteri uçağı pistten çıktı.

Türk Hava Kurumu ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğiyle THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinlik kapsamında gösteri uçuşları gerçekleştirildi. THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi'nde 6 ülkeden 40'ı aşkın uçak ve 70'e yakın pilotun katılımıyla düzenlenen etkinlik kapsamında yapılan gösteriler bugün sona erdi. Etkinlik boyunca çeşitli gösterilerin sergilendiği alanda zaman zaman küçük çaplı kazalar da meydana geldi. 
İlki dün meydana gelen kazada ultralight gösteri uçağı Konyaaltı ilçesi Boğaçayı bölgesine zorunlu iniş gerçekleştirmişti. Bugün de meydana gelen ikinci kaza ise ucuz atlatıldı. Uçuşu ve eğitimleri tamamlayan bir pilot dönüş yoluna geçtiği sırada havalanmak üzere kullandığı pistten çıktı. Pistten çıkan uçak kısa süreli paniğe neden olurken, olay yerinde bulunan itfaiye ve sağlık ekipleri duruma müdahale ederek, olayı kontrol altına aldı. Pilotun ve çevredekilerin yaralanmadığı olayda uçakta maddi hasar meydana geldi. 

THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, kazayla ilgili yaptığı açıklamada olayın bir uçak düşmesi olmadığını, öyle algılanmaması ricasında bulunarak, bu tür etkinlerde bu gibi küçük olayların yaşanabileceğini söyledi. Yüceliş, büyük bir olayın yaşanmadan etkinlikleri tamamladıkları için mutlu olduklarını söyledi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...