Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koruma altındaki porsuğu avlamaya çalışan 2 kişi suçüstü yakalandı

Düzenleyen:
Koruma altındaki porsuğu avlamaya çalışan 2 kişi suçüstü yakalandı

YAŞAM Haberleri

Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinde nesli tükenmek üzere olduğu için koruma altına alınan porsuğu avlamaya çalışan 2 kişi suçüstü yakalandı.

Köy korucuları, yanlarında av köpekleri olan 2 kişinin Koçkıran köyünün Kütüklü mevkisindeki sulama kanalı yakınında çukur kazdığını ve çengelli kürekler taşıdıklarını görünce durumu Orman ve Su İşleri Müdürlüğü av koruma ekiplerine bildirdi.
Olay yerine gelen görevlilerce yuvasını kazdıkları porsuğu yakalamaya çalışan kaçak avcılar yakalandı. Ekipler, kazı alanındaki 2 kazma, 2 çengelli kürek, 3 av köpeği ve bir el fenerine el koydu. Nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan porsuğu avlamaya çalışan kaçak avcılara 226 lira ceza kesildi. Yetkililer, kaçak avcıların yuvasını kazdıkları porsuğu çengelli kürekle dışarı çıkarıp köpekler aracılığıyla yakalamaya çalıştıklarını ancak başaramadıklarını belirterek, koruma altındaki porsuğun öldürülmesinin cezasının daha ağır olduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...