Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Palamut avında 'altın çağ' yaşanıyor

Düzenleyen:
Palamut avında 'altın çağ' yaşanıyor

YAŞAM Haberleri

Samsun-Sinop Su Ürünleri Bölge Başkanı Kıyak, "11 yıl sonra palamut avında altın çağ yaşıyoruz." açıklamasında bulundu.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle "Vira Bismillah" diyerek sezonu açan balıkçıların palamut avında yüzü güldü. Samsun-Sinop Su Ürünleri Bölge Başkanı Davut Kıyak, AA muhabirine, 2005'ten bu yana ilk kez bol palamut yakaladıklarını söyledi. Kıyak, iri palamudun tanesinin 1 - 2,5 kilogram arasında değiştiğini ve tezgahlarda 5 liradan satıldığını belirterek, "Balık, fakirin de zenginin de sofralarını süslemeye başladı. 1 kilo etin fiyatı neredeyse 50 lira ama biz 1 kilogramla 2.5 kilogram arasında değişen palamutları tanesi 5 liradan satıyoruz." dedi.

Palamudun tamamen doğal yetiştiğine dikkati çeken Kıyak, "11 yıl sonra palamut avında altın çağ yaşıyoruz. Sadece bize ait tekneler 1 Eylül'den itibaren 10 bin kasa palamut avı yaptı. Bol palamut çıkması Avrupa'dan da talebi artırdı. Avrupa'ya ihracat yapmaya başladık. Palamut bolluğu ekonomiye de katkı vermeye başladı." diye konuştu.

Palamudun artmasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının balıkçılarla ilgili aldığı kararların önemli olduğuna dikkati çeken Kıyak, "Geçen yıllarda ağ boylarının artması sayesinde palamut bol yavru yaptı. Şimdi bu bolluğu yaşıyoruz. Ancak palamudun bol olması hamsinin azlığına işaret. Bu yıl halkımız bol bol palamut yiyecek, hatta böyle avlanma devam ederse fiyatlar 2-3 liraya kadar düşecek. Ama hamsi bulma umudu biraz azalacak." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...