7 yaşındaki çocuk babası tarafından kaçırıldı iddiası

Düzenleyen:
7 yaşındaki çocuk babası tarafından kaçırıldı iddiası

YAŞAM Haberleri

İzmir'de bir kadın, 6 yıldır devam eden boşanma sürecinde mahkemenin velayetini kendisine verdiği 7 yaşındaki kızının babası tarafından kaçırıldığını iddia ederek, şikayetçi oldu.

İzmir'de, bir kadın boşanma süreçleri 6 yıldır devam eden eşinin 7 yaşındaki kızlarını kaçırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Canan Özyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında evlendiği eşi O.H.Ö. ile geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtıklarını, sürecin 6 yıldır devam ettiğini söyledi. Aynı zamanda ABD vatandaşı olan eşinin bu ülkede de açtığı velayet davaları nedeniyle sürecin uzadığını aktaran Özyiğit, mahkemenin kızları Defne'nin velayetini tedbiren kendisine verdiğini belirtti. Kurban Bayramının ikinci günü kızını alan babasının kanuni süre bitiminde getirmediğini anlatan Özyiğit, "Bana 'Defne bundan sonra benim, benimle yaşayacak' gibi sözler söyleyince, buna hakkının olmadığını söyledim. 'Uğraşın durun o zaman' diyerek uzaklaştı. O günden beridir, ne O.H.Ö'ye ne de kızıma ulaşamadım, haber alamadım." dedi.

Özyiğit, bunun üzerine mahkeme kararlarıyla karakola ve savcılığa giderek eşinden şikayetçi olduğunu, kızının bulunmasını istediğini anlattı.

- "Önceki eşinden olan çocuklarını da kaçırmıştı"

Kızının yurt dışına kaçırılmasından ve bir daha görememekten korktuğunu, bu konudaki endişelerinin giderilmesi için yetkililerden yardım beklediğini ifade eden Özyiğit, şöyle konuştu: "O.H.Ö'nün, daha önceki eşinden 2 çocuğunu yurt dışına kaçırdığını biliyorum. Boşanma sürecimizin başında henüz 8 aylıkken babasının kaçırdığı Defne'yi, O.H.Ö'nün önceki eşinden olan büyük oğlu bana getirmişti. Mahkeme kararına göre, Defne'yi yurt dışına çıkarması yasak ama bunu illegal yollarla da yapabileceğini düşünüyorum. Evimin bulunduğu Bostanlı ve O.H.Ö'nün yaşadığı Kuşadası'ndaki polis merkezleri ile savcılıklarına başvurarak kızımın bulunmasını istedim. Kızım bu yıl okula başlayacaktı. Okuma yazmayı, telefon kullanmayı bilmiyor, bana nasıl ulaşabilecek. Defne, annesine çok düşkün bir çocuktu, yanında olmadan duramaz. O evimizin göz bebeği, hepimizin prensesi. Onu çok seviyoruz, o da bizi çok seviyor. Zaten kız çocukları anneleri olmadan yaşayamaz."

- "Okula başlayacağı için heyecanlıydı"

Kızının okul kıyafetlerine sarılan, fotoğraflarına bakarak gözyaşı döken anne Özyiğit, "Okula kaydını yaptırdık, ihtiyaçlarının bir kısmını aldık, bir kısmını da bayram sonrasına bıraktık. Okula gideceği için çok heyecanlıydı. 'Öğretmenim kim olacak, arkadaşlarımla aynı sınıfa düşecek miyim?' diye düşünüyordu. Nasıl bir ayakkabı alacağını, çantasının, kalem kutusunun nasıl olacağını hep hayal ediyordu." diye konuştu. Özyiğit, kızının oyuncaklarıyla zaman geçirdiğini, son oturduğu masaya da 20 gündür kimsenin dokunamadığını belirterek, yetkililerden çocuğunun bulunmasını istedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...