Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Otuz yıllık emeği bir gecede yok oldu

Düzenleyen:
Otuz yıllık emeği bir gecede yok oldu

YAŞAM Haberleri

Van'da bir çobanın 30 yıl boyunca biriktirdiği parayla satın aldığı 7 büyükbaş hayvanı çalındı.

Van'da 30 yıldır biriktirdiği parayla satın aldığı 7 büyükbaşı hayvanı çalınan çoban, yardım bekliyor.

HAYVANLARI AHIRDAN ÇALDILAR

Edremit ilçesine bağlı Köprüler Mahallesi'nde çobanlık yapan 60 yaşındaki Ahmet Bayco'nun büyükbaş hayvanlarının bulunduğu ahıra kimliği belirsiz kişi ya da kişiler girdi.

DIŞ KAPININ KİLİDİNİ KIRDILAR

Gece saatlerinde ahırın dış kapısının kilidi kırılarak içerideki 7 büyükbaş hayvan çalındı. Sabah saatlerinde yem vermek için ahıra gelerek hayvanlarının çalındığını fark eden Bayco, durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

"GERİYE SADECE BİR EŞEK KALDI"

Bayco, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçimini hayvancılıkla sağladığını, hayvanlarının çalınmasıyla mağdur duruma düştüğünü söyledi.

Büyük emek vererek satın aldığı hayvanlarının çalınmasının kendisini çok üzdüğünü vurgulayan Bayco, "30 yıl boyunca çobanlık yaparak biriktirdiğim parayla önceki yıl hayvan satın aldım. Geçimimi bu hayvanlara bakarak sağlamaya çalışıyordum ama bir gecede bunca yıllık emeğimi çaldılar. Ahır eve biraz uzak olduğu için fark edemedik. Sabah ahıra gelince ahırın bomboş olduğunu fark ettik. Hayvanlarımdan geriye sadece bir eşek kaldı. Eşek ahırda olmadığı için onu çalamamışlar. Yoksa onu da götürürlerdi. Beş çocuğum var, bunlara nasıl bakacağımı bilemiyorum. Allah kabul etmesin. Devletimizden yardım bekliyoruz." dedi.

"GÜVENLİK KAMERASI TAKTIRIYORLAR"

Mahalle Muhtarı Yusuf Bilgin ise Bayco'nun maddi durumunun yetersiz olduğunu, 30 yıl boyunca çobanlık yaparak geçimini sağlamaya çalıştığını aktardı. Son zamanlarda birkaç defa mahallelerinde hırsızlık olayı yaşandığını ifade eden Bilgin, bazı vatandaşların ahırlarına güvenlik kamerası takmaya başladığını kaydetti.

"YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTIK"

Bilgin, hayvanları çalınan Bayco için köyde yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, "Gücümüz yettiği kadar yardım etmeye çalışacağız ama devletimizin ve bölgedeki iş adamlarının da mağdur çobanımıza yardım etmelerini bekliyoruz. Gerçekten çok mağdur bir vatandaşımız. 30 yıllık emeği bir gecede çalındı." diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...