Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kars'ı kış erken vurdu

Düzenleyen:
Kars'ı kış erken vurdu

YAŞAM Haberleri

Kars’a erken gelen kara kış göçebe çobanları vurdu. Hayvanlarını Iğdır’a götürmek isteyen çobanlar kar ve soğuk nedeniyle Sarıkamış’ta mahsur kaldı.

Geçtiğimiz günlerde etkili olan soğuk havanın ardından gelen kar, Iğdır'dan Kars’a gelen çobanları hazırlıksız yakaladı. Sarıkamış ilçesinde yaylada hayvan otlatan çobanlar kar yağışıyla birlikte yola çıktı. Yaklaşık 500 küçükbaş hayvanını zor şartlarda soğuğa aldırış etmeden Iğdır’a götürmek isteyen çobanlar, hayvanlarıyla birlikte Sarıkamış’a sığındı.Kar yağışı ve soğuğun etkisini kaybetmesini bekleyen çobanlar bir yandan kar altında hayvanlarını otlatarak doyurmaya çalışırken, diğer taraftan da soğukla mücadele ediyor. 

Sarıkamış’ta ağaçlar soğuktan buz tuttu 

Sarıkamış Şehitliği’nde ağaçlar soğuktan kırağı tutarken, vatandaşlar karın erken yağmasına sevindi. Sarıkamış’ta kar yağışının devam etmesiyle birlikte kayak sezonunun erken açılacağına dikkat çeken vatandaşlar, "Kar bu yıl erken yağdı. Kayak tesislerinde şu anda 15 santimin üzerinde kar var. Bu şekilde kar yağışı devam ederse kayak sezonunu erken açarız" diye konuştu. 

Sarıkamış Karakurt Horasan Karayolu’nda sis ve kar yağışı etkili oluyor 

Öte yandan kar yağışının devam ettiği Sarıkamış-Karakurt-Horasan Karayolu’nda etkili olan sis ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Karakurt Horasan arasında kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 5 metreye kadar düşerken, bölgede uygulama yapan trafik ekipleri de sürücüleri uyardı. Sarıkamış’ta kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceği öğrenildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...