HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sahipsiz kimse kalmayacak

Düzenleyen: /
Sahipsiz kimse kalmayacak
Koruma, Haber

YAŞAM Haberleri

Bakanlığın çabaları sonucu koruyucu aile sayısı 3 bin 992’ye, onların yanındaki çocuk sayısı 5 bine yaklaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında yer alan koruyucu aile hizmetine giderek ilgi artıyor. Hizmetten yararlanan aile sayısı 3 bin 992’e, çocuk sayısı ise 4 bin 855’e yükseldi. Geçen yıl bu rakam, 3 bin 720 aile yanında 4 bin 506 çocuk olarak kayıtlara geçmişti. 2000’li yılların başında rakam sadece 500 idi. Koruyucu aile sayısında ilk sırada 378 ile İstanbul bulunuyor. Megakenti İzmir (291) ve Ankara (223) takip ediyor.

MASRAFLAR DEVLETTEN

Hizmet kapsamında koruyucu ailelere birçok imkân sağlanıyor. Çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmelerine ilişkin harcamalarına karşılık talepte bulunan ailelere, çocuk başına net ödeme yapılıyor. Engelliler için ise aylık bakım ödemesi yüzde 50 oranında artırılarak uygulanıyor. Çocukların okul yemek ücretleri ve servis giderleri, kurs bedelleri de yine devlet tarafından karşılanıyor. Koruyucu ailelere uygulayıcı eğitimler veriliyor. Yıl sonu itibarıyla hedef 5 bin çocuk. Koruyucu için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvurmak yeterli.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...