HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Köprüye giriş var çıkış yok

Düzenleyen:
Köprüye giriş var çıkış yok
Trabzon, Haber

YAŞAM Haberleri

Vatandaşlar, köprüdeki tahta kapının kapalı, üzerinde de “Görevli olmayan giremez” tabelasını görünce şaşkınlık yaşıyor.

Trabzon’un Of-Çaykara kara yolu üzerinde bulunan Haspiyaş Köprüsü’ndeki tahta kapının zincirle kapatılması, asılan tabelaya da “Elektrik tehlikesi, görevli olmayan giremez” yazılması dikkat çekiyor. Derenin karşısında bulunan piknik alanlarına ancak tarihî köprüden geçmek suretiyle gidilebilirken, yasak uyarısıyla karşılaşan vatandaşlar kısa süreli bir şok yaşıyor. Yetkililer ise elektrik çarpmalarına karşı böyle bir tedbir almak zorunda kaldıklarını belirttiler. Özellikle Arap turistlerin ilgi odağı hâline gelen ve Kiremitli Köprü olarak adlandırılan köprü 1935 yılında büyük ahşap kütükler kullanılarak yapılmıştı. Yörede başka örneğinin bulunmaması sebebiyle 1996’da “Anıtsal Eser” olarak tescil edilen köprü, 2002 yılında Trabzon Valiliği tarafından aslına uygun olarak restore edildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...