Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnşaat kamyonları tehlike saçıyor

Düzenleyen:
İnşaat kamyonları tehlike saçıyor

YAŞAM Haberleri

Önceki gün Kadıköy’de ağır tonajlı harfiyat kamyonunun altında kalıp hayatını kaybeden işçi kazasından sonra TMMOB Makina Mühendisleri Odası bir açıklama yaptı. Bu kazaların son günlerde çoğaldığı ve İstanbul’da ağır tonajlı araçların sebep olduğu ilk kaza olmadığı belirtilerek, İstanbul’un kocaman bir şantiye haline geldiğini ve gerekli denetim yapılmadığı takdirde çok canların yanacağını hatırlattı.

Cüneyt Bitikçioğlu İSTANBUL

Damperli kamyonlar ve trans mikser kamyonların, ağırlıkları ve hızları sebebiyle çok yüksek kinetik enerjiye sahip araçlar olduğunu belirten TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Sekreteri İbrahim M. Tataroğlu şunları söyledi: “Bu araçlar, yüklü iken ağırlık merkezlerinin yüksek olması da devrilmelerine sebep olmaktadır. Fiziksel yapılarının yüksek olmalarından dolayı, özellikle sağ ön köşelerinde olmak üzere “Kör Nokta” denilen ve dönüşlerde yayaların ezilmelerine neden olan kazalar da meydana gelmektedir. Ülkemizde bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemler ivedilikle alınmalı, şehir içinde 40 tonluk yarı-römork damperli çekicilerin ve 32 tonluk 8x4 dört dingilli inşaat kamyonlarının girmesi kesinlikle yasaklanmalıdır. TMMOB, konuya ilişkin düzenlemeler için her türlü görevi üstlenmeye hazırdır.”

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...