Japon kadınların korkulu rüyası

Düzenleyen:
Japon kadınların korkulu rüyası

YAŞAM Haberleri

İstanbul Sultanahmet’te hanutçuluk yapan sanık, kendinden 17 yaş büyük Japon kadından evlenme vaadiyle 370 bin lira sızdırdı.

Japon vatandaşı Y.K. (48) 11 Şubat 2013 günü İstanbul’a tatile geldi. Sultanahmet’i gezen Japon kadın, Ayasofya Müzesinde video çekerken yanına hanutçuluk yapan M.G. (31) geldi. Ana dili gibi Japonca konuşan M.G, gün boyu Y.K. ile gezdi. Ertesi gün de birlikte gezen çiftin arasında duygusal yakınlaşma başladı. Tatilin ardından ülkesine dönen Y.K. ile M.G. internet üzerinden görüşmeye devam etti. M.G. güvenini kazandığı Japon kadından borç para istemeye başladı. Ardından kendine telefon aldırdı. Türkiye’den ev almak istediğini söyleyen Japon kadın, M.G’ye 230 bin TL para gönderdi. M.G. bir süre sonra Y.K.’yı arayarak memlekete döneceğini söyledi. Evi sattı. Çeşitli bahanelerle Japon kadından para istemeye de devam etti. Y.K, M.G’nin evli olduğunu öğrendiği gün paralarının tamamının geri ödemesini istedi. M.G. de parayı ödeyeceğini, bunu Japonya’ya gittiğinde yapacağını söyledi ama bir süre sonra telefonlara çıkmaz oldu. Bunun üzerine Japon kadın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonunda hakkında dava açılan sanık M.G’nin “Dolandırıcılık” suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapsi istendi. Suçlamaları reddeden sanık, 2 yıl 6 ay hapisle 50 bin lira para cezasına çarptırıldı. Mağdur kadın, sanık M.G. hakkında 370 bin TL’lik tazminat davası da açtı. Dilekçede, sanığın banka hesaplarına, evine ve aracına ihtiyari tedbir kararı konması da istendi.

KADINLAR BİRBİRLERİNİ UYARDI

Japon kadınlar, Twitter hesabı üzerinden M.G. konusunda birbirlerini uyardı. Kadınlar, sanık tarafından dolandırılmamaları için, ‘Türkiyeyi seven Japonları dolandıran kötü dolandıcı’, ‘Yaklaşınca kaç veya polisten yardım iste’, ‘Ben ve arkadaşım Türkiye’yi çok seviyorduk ama bu adamın bizi dolandırmasından sonra şoktayız’, ‘İyi derece Japonca konuşarak para amaçlayan kötü adam’ paylaşımlarında bulundu.

Japon kadınların korkulu rüyası

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...