Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Alo benim yerime özür diler misiniz?'

Düzenleyen:
'Alo benim yerime özür diler misiniz?'

YAŞAM Haberleri

Servisin gönüllülerinden Güneş: “13 yaşındaki çocuk, 70 yaşındaki dede bizi arayıp destek istedi. 300 küskünü bir araya getirip

Eskişehir’de doktor, mühendis ve memurların da aralarında bulunduğu 26 gönüllü ilginç bir uygulama başlattı. Ekip, sosyal medya üzerinden “Özür Dileme Servisi” kurdu. Servisi 4 ayda 10 binden fazla vatandaş arayıp destek isterken, grup üyeleri bugüne kadar 6 bin 379 kişiden özür diledi. Servisin gönüllülerinden memur İlkay Mustafa Güneş, Özür Dileme Servisi’nin haziran ayında hizmete girdiğini söyledi. Tamamen ücretsiz hizmet sunduklarını ve amaçlarının aralarında kırgınlık yaşananları barıştırmak olduğunu belirten Güneş, servise beklediklerinin üzerinde talep geldiğini, kimi zaman yoğunluktan dolayı arayanlardan kendilerinin özür dilediklerini anlattı.

Kendilerini arayan kişiler adına küskün oldukları arkadaş, sevgili, anne, baba, çocuk, akrabasını arayıp özür dilediklerini ya da nasıl olabileceğini söylediklerini ifade eden Güneş, şöyle konuştu: “Tek amacımız özür dileyebilmeyi insanlara aşılamak. Aradan 4 ay geçti ve bu süre içinde 10 binin üzerinde telefon aldık. 26 gönüllü olarak 6 bin 379 kişiden özür diledik. 13 yaşındaki çocuk, 70 yaşındaki dede bizi arayıp destek istedi. 300 küskünü bir araya getirip barıştırdık. Diğer irtibat kurduğumuz kişilerin de önemli bölümü arasındaki kırgınlığın giderildiği öğrendik.”

Tamamen gönül işi

Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde “Eskişehir Özür Dileme Servisi” başlığıyla arama yapıldığında söz konusu servise ulaşılabiliniyor. Burada yer alan telefon numaralarını arayanlar, muhataplarına özür dilemek istedikleri konuyu anlatıp, yöntemlerini öğreniyor. Bu servisi arayan kişiler adına istenilen kişiye telefonla ulaşan gönüllüler özür diliyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...