HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hayırsever köylüler

Düzenleyen:
Hayırsever köylüler
Köy, Haber

YAŞAM Haberleri

Bursa’da 400 kişiden oluşan mahalleli, Somali’de 5 su kuyusu açtırdı, Pakistan’da 5 ev inşa ettirdi, Suriye’ye gıda yardımında bulundu.

Bursa’nın Keles ilçesindeki tarihî ve kültürel değerleriyle Osmanlı’nın izlerini taşıyan 400 nüfuslu Belenören Mahallesi’nin sakinleri, kurulan dernek aracılığıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor. Uludağ’ın arka yüzünde, Bursa’nın fethinden beri hayatın sürdüğü, Bursa kent merkezine 68 kilometre uzaklıktaki “Osmanlı köyü”nde, atalardan miras “yardımseverlik”, “hayırseverlik” ve “vakıf” kültürüne sahip çıkılıyor.
Somali’de açtırdıkları su kuyularıyla Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’dan teşekkür plaketi alan Belenörenliler, el birliğiyle öğrenci okutuyor, yaşlılara, yetim çocuklara bakıyor, evsiz kalanlara ev, susuz kalanlar için su kuyusu yaptırıyor. Köydeki öğrencileri düşündüğümüz kadar yaşlılara da yardımda bulunuyoruz diyen Belenören Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Çakar, “Köyümüzde birçok yaşlı var. Yemeklerini yapamıyor, ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Dernek olarak bir aşevi açtık ve yaklaşık 35 yaşlının evlerine yemek servisi yaptık. Yemek dağıtan arkadaşımız, evlere kadar gittiği için buradaki yaşlıları görmüş ve takip etmiş oluyor. Sobası sönmüşse, üşüyorsa sobasını yakıyor. Konuşmaya ihtiyacı varsa onunla sohbet ediyor.” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...