HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bir başkadır benim memleketim...

Düzenleyen: /
Bir başkadır benim memleketim...
Kaçkar Dağları, Haber

YAŞAM Haberleri

Alternatif tatil arayanlara nadir bitki türleri, ormanları, yaban hayatı ve buzul gölleri ile farklı güzellikler sunan Kaçkar Dağları Millî Parkı’nda sonbahar, yerini kışa bırakmaya başladı.

Ender ekosistemiyle Dünya Doğayı Koruma Vakfınca (WWF) “dünyanın korunması öncelikli 100 bölgesinden biri” olarak gösterilen Pokut ve Sal Yaylası bitki örtüsünün sonbaharda kızıl ve sarı tonlara bürünmesi ziyaretçileri büyülüyor. Kaçkar Dağlarında 1.800 metreden sonra ağaç türleri yetişmezken, 2.050-2.100 rakımdaki Pokut ve Sal Yaylası’nda Karadeniz rüzgârı alması sebebiyle ağaç yetişmesi bölgeye ayrı bir güzellik katıyor. Vadilerde ve zirvelerde her mevsim görülmesi mümkün sis de sonbaharda seyrine doyum olmayan manzara oluşturuyor. Kaçkarlar doğa sporlarının yanında Avrupa’daki en kaliteli kara sahip olma özelliği ile helikopterli kayak sporu “heliski”nin vazgeçilmez mekânı oldu. Kaçkar Dağlarının yüksek kesimleri daha şimdiden karla kaplanırken, yörede erken kar yağması kayak tutkunlarını sevindirdi.  

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...