Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Truva atı yöntemiyle ATM’leri soymuşlar

Düzenleyen:
Truva atı yöntemiyle ATM’leri soymuşlar

YAŞAM Haberleri

Banka fareleri, anlaştıkları bakım personeli sayesinde ATM’lerin içine hem kamera hem de özel bir sistem yerleştirerek vatandaşların hesaplarından 2 milyon lira çaldı

Vatandaşların banka hesaplarından bilgileri dışında para çekildiği bilgisi üzerine İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü özel bir ekip kurdu. Ekipler, ATM’leri incelemeye alarak kart kopyalama düzeneklerinin ATM’lerin içine yerleştirildiğini belirledi. Yapılan araştırmada, ATM’lerin bakım işlerini yapan özel bir şirket çalışanının kart kopyalama düzeneğini ATM’lerin içine yerleştirdiği belirtildi. Ayrıca düzeneği yerleştiren Emrah E’nin dolandırıcılıktan kaydı olan Koray G. ile bağlantısı olduğu da tespit edildi. Çalışmalarını derinleştiren polis ekipleri, yapılan dolandırıcılığın iç yüzünü deşifre etti. Koray G, Umut G. ve Nevzat Ö. isimli şüpheliler, bir eğlence mekânında tanıştıkları Ramazan Ç. ile Pendik’te lüks bir sitede ev kiraladı. Ramazan Ç, ATM içerisine yerleştirilecek bir düzenek geliştirdi. Ramazan Ç, bu düzeneği çocukluk arkadaşı Emrah E.’ye vererek ATM’lere yerleştirtti. Bu sayede kart bilgilerini kopyalayan şebeke üyeleri, ATM’lere takılan kameralarla kartların şifrelerini deşifre ederek 2 milyon liralık vurgun yaptı. Dolandırıcılık ve kamera koyma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, şüpheli Emrah E.’nin ATM içerisine düzenek yerleştirdiği ve şebeke üyelerinin ATM’erden para çektiği görülüyor. Ayrıca dolandırıcıların tanınmamak için peruk taktıkları da kameralara yansıyor. Gözaltına alınan 5 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...