Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeli çocukların soğukla mücadelesi

Düzenleyen:
Suriyeli çocukların soğukla mücadelesi

YAŞAM Haberleri

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin çocukları, sokaklarda yaşama mücadelesi veriyor

Suriye’de 5 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle milyonlarca kişi vatanını terk ederek başka ülkelerde mülteci olarak yaşamaya başladı. Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan kimi Suriyeliler kamplarda ya da kendi imkanlarıyla yaşarken, kimileri onlar kadar şanslı olamadı. Suriye’den Türkiye’ye mülteci olarak gelen 10 yaşındaki Ahmet ve 11 yaşındaki Meryem sokaklarda yaşama mücadelesi veriyor. İddiaya göre Türkiye’ye beraber geldikleri akrabaları küçük çocukları sokağa atınca çocuklar, soğuk hava şartlarına rağmen tek başlarına sokaklarda yaşamaya başladı. Yaşıtlarının elleri okullarda kalem tutarken küçük çocuklar, ellerini ısıtabilmek için ateş yaktı. Kış soğuklarına rağmen yalın ayak gezen Ahmet, İncirli E-5 kenarında bir otobüs durağında topladığı çöpleri çevredekilerin şaşkın bakışları altında yakarak ısınmaya çalıştı. Ayakkabısı ve montu olmayan Ahmet, yaktığı ateşle hem yalın ayaklarını hem de akrabası Meryem’i ısıtmaya çalıştı.
Genellikle simit ve meyve suyu ile beslendiklerini dile getiren çouklar, “Bizi Suriye’den Türkiye’ye getiren akrabalarımız bizi evden kovdular, sokakta yaşıyoruz. Genellikle Taksim’de İncirli’de sokakta yaşıyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...