Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gastronominin dünya starları 10 Aralık'ta İstanbul'da

Düzenleyen:
Gastronominin dünya starları 10 Aralık'ta İstanbul'da

YAŞAM Haberleri

II. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı için geri sayım başladı. Gastronominin dünya starları ‘Hikaye’lerini 10 Aralık’ta İstanbul’da anlatacak...

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla 10 Aralık Cumartesi günü İstanbul CVK Park Bosphorus Hotel’de gerçekleşecek Uluslararası Gastronomi Konferansı bu yıl “Hikaye” teması ile düzenlenecek. Dünyada başarıları ile kendinden söz ettiren şefler başarı hikayelerini lezzet severlerle ve yeme-içme sektörünün profesyonelleri ile paylaşacak. Konferansı turizm ve gastronomi alanında 21 sivil toplum kuruluşu destekliyor.

Yemek ve kültür arasındaki ilişkiyi araştıran, gastronominin Türkiye’de gelişimini sağlamak ve Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla 10 Aralık Cumartesi günü İstanbul CVK Park Bosphorus Hotel’de ikincisi düzenlenecek Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, yıldız şeflerin ve sektör profesyonellerin yanı sıra çok sayıda yatırımcıyı da ağırlayacak. Etkinlik süresince çeşitli workshoplar da gerçekleşecek.
Gastronominin dünya starları 10 Aralık'ta İstanbul'da

II. Uluslararası Gastromasa 2016 Konferansı’nı bu yıl ‘Hikâye’ teması ile gerçekleştireceklerini belirten gastronomi yayıncılığının deneyimli ismi Gökmen Sözen, “II. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi olmasını bekliyoruz. Özellikle Kültür Bakanımızın ilgisi ve 21 sivil toplum kuruluşunun desteği bize güç, moral verdi. Bu yılki katılımcılarımız alanında gerçekten çok başarılı ve ünlü isimler. 2015'te The World's 50 Best Restaurants tarafından "En iyi Pasta Şefi" seçilen Albcrt Adria; moleküler gastronominin ünlü isimlerinden Andoni Luis Aduriz; dünyanın en önemli kadın şeflerinden Elena Arzak; The World's 50 Best Restaurants listesinin 55. sırasında bulunan Nerua restoranın şefi Josean Alija; Brezilya'nın ünlü steak şeflerinden Andre Lima de Luca, İtalyan mutfağının önde gelen zincirlerinden Carluccio's'un kurucusu şef Antonio Carluccio hikayelerini anlatacak isimler arasında.

Yurtdışında gurur kaynaklarımız, Almanya'nın Michelin yıldızlı Türk şefleri Serkan Güzelçoban ve Ali Gündoğmuş, Bangkok W Hotel'in The House on Sathorn restoranının baş aşçısı Fatih Tutak ve Avustralya'nın en popüler Türk restoranları Efendy ile Anason Mezebar'ın kurucusu ve şefi Somer Sivrioğlu da konferansın heyecan verici konuklarından.

Özellikle yeme-içme dünyası içinde olanlar, Michelin yıldızlı şeflerin başarı hikâyelerini, ünlü yatırımcıların ise deneyimlerini anlatacakları, Türkiye'nin yerel lezzetleri, gıda bilinci ve gastronomideki trendlerin konuşulacağı Gastromasa'yı kaçırmasın” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...