Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğu kara teslim oldu!

Düzenleyen:
Doğu kara teslim oldu!

YAŞAM Haberleri

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 300 yerleşim biriminin yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Van'da önceki gün etkili olan kar dolayısıyla 79 köy ve 84 mezraya ulaşım sağlanamıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolları kapanan mahallelerde kar temizleme çalışmasını sürdürüyor. Sabah saatlerinde kapalı 425 yoldan 263'ü ulaşıma açıldı.
Öte yandan Hakkari-Van karayolunun 2 bin 730 rakımlı Güzeldere geçidinde buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Karayolları ekipleri, söz konusu yolda tuzlama çalışmasını sürdürüyor.
Van-Ağrı yolundaki Tendürek Geçidi ise tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

- Bitlis
Bitlis'te de kar yağışı nedeniyle 15 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yücel İlarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışından dolayı, il merkezi ve ilçelere bağlı 15 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.
55 iş makinesi ve 86 personelle sürdürülen karla mücadele çalışmasıyla, kapalı yollarının en kısa sürede ulaşıma açılacağını kaydeden İlarslan, vatandaşların asılsız ihbarda bulunmamasını istedi.
Öte yandan sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva mevkisinde trafiğin kontrollü olarak sağlandığı belirtildi.

- Muş
Kar yağışının etkili olduğu Muş'ta da 99 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.
İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

- Hakkari
Hakkari'de de kar yağışı nedeniyle 6 köy ve 17 mezra ile ulaşım sağlanamıyor.
İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürürken, tipi nedeniyle ekiplerin zor anlar yaşadığı bildirildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...