HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Madenciler Gününde Soma’da buruk kutlama

Düzenleyen: /
Madenciler Gününde Soma’da buruk kutlama
4 Aralık Dünya Madenciler Günü, Soma, Haber

YAŞAM Haberleri

4 Aralık Dünya Madenciler Günü, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçinin hayatını kaybetmesiyle ülke tarihinin en büyük maden faciasıyla sarsılan Manisa’nın Soma ilçesinde buruk bir şekilde kutlandı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi, 1 Nolu Şube, 2 Nolu Şube ve Soma Şube ortaklığıyla düzenlenen programla 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kutlandı. İlk olarak 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidinden 43’ünün kabrinin bulunduğu Soma Maden Şehitliği ziyaret edildi. Şehit madencilerin kabirlerine teker teker karanfil bırakıldı. Ardından yapılan dualarla meslektaşları onları bir kez daha andı.

Maden Şehitliği’nde konuşan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma (Kamu) Şubesi Başkanı Şevket Şahin, "Soma’da 4 şube olarak 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü artık hep birlikte kutlayacağız. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü öncelikle Soma’da yaşayan tüm emekçilere Türkiye ve dünyadaki emekçilere kutlu olsun. Biz mezarlıkta başladık. Madenciler Günü’nde bir sevinç olması gerekirken biz Soma’da verdiğimiz 301 şehitten dolayı hüzün ve üzüntüyle karşılayacağız bundan sonra. Birileri duymadı, görmedi ve sonuç böyle oldu. İşte burada yatan şehit madenci kardeşlerimiz adına madenci kardeşlerimiz bir sürü haklar aldı. Keşke böyle olmasaydı. Keşke daha önceden bu haklar alınsaydı da onlar da şehit olmasaydı ama maalesef olmadı. Onlara minnettarız" dedi.

4 Aralık Dünya Madenciler Günü olması nedeniyle Soma’da şehit düşen 301 madenci adına sendikalar tarafından lokmalar dökülerek vatandaşlara ikram edildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...