Bir bardak çayla tüm hayatı değişti

Düzenleyen:
Bir bardak çayla tüm hayatı değişti

YAŞAM Haberleri

Krize giren esnafın hayatı, fabrika kurulumu için Bilecik’e gelen Çinlilere ısmarla-dığı çayla bambaşka bir hal aldı.

Manav dükkanı ve mesire alanında bir turizm işletmesinin sahibi olan 52 yaşındaki Selami Çınar, yıllarca esnaflık yaptı. 2001’deki ekonomik kriz nedeniyle kendi borçlarını ödeyemezken bir de kefil olduğu kredi borçları üzerine yüklendi. 2009 yılına kadar ekonomik sorunlarla boğuştu. Dükkanına ve evine bir şey alamayacak duruma geldiğini dile getiren Çınar, “2009’da Bilecik’e çimento fabrikası kuruldu. Fabrikanın kurulumunu Çinliler gerçekleştirdi. Dükkanımın önünde otururken 3 Çinli’ye birer bardak çay ikram ettim. Bu çayla aramızda dostluk başladı. Fabrikada 500 civarında çalışan vardı. Çay ısmarladığım Çinliler, yemek işleriyle ilgileniyordu. Ertesi gün, domates, patlıcan istediler. O günün parasıyla benden 300 dolarlık meyve sebze aldılar” dedi. Borçlarını ödemeye başladığını belirten Çınar, şunları söyledi: “Bir yabancıya hoşgörülü davranmanın karşılığını çok iyi aldım ve iflasın eşiğinden döndüm. Bir gün 30 bin lira civarında acil ödemem vardı. Bana bu ödeme için borç bile verdiler.”  

O artık “Çinli Selami”
Bilecik’te ‘Çinli Selami’ olarak anılmaya başlayan Selami Çınar, bugünkü borçsuz ve rahat hayatını onlara borçlu olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...