Hediyeleri küçük yürekleri büyük

Düzenleyen:
Hediyeleri küçük yürekleri büyük

YAŞAM Haberleri

Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, harçlıklarıyla aldıkları elma ve gül ürünlerini, Irak sınırındaki bir jandarma karakoluna gönderdi.

Okul Müdürü Hasan Ceylan, AA muhabirine, vatan için gece gündüz demeden görev yapan askerlere çok şey borçlu olduklarını söyledi.

Lisenin 12/A sınıfı öğrencilerinin Mehmetçiklerin moralini yükseltmek için anlamı çok büyük bir proje hazırladığını dile getiren Ceylan, çocukların harçlıklarıyla aldıkları elma ve gül ürünlerini jandarmaya gönderdikleri projeden, öğretmenleri olarak gurur duyduklarını kaydetti.

Öğrencilerden Yunus Fidan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör örgütlerine karşı mücadele eden askerlerin görevlerini nasıl zor koşullar altında yaptığını televizyondan izlediğini ifade etti.

Bu görüntülerden çok etkilendiğini ve oradaki askerlere manevi destek vermek istediğini belirten Fidan, askerlere Eğirdir'in meşhur elması ile gül ürünlerini gönderme fikrini, sınıf arkadaşlarının da desteklediğini kaydetti.

Fidan, sınıf arkadaşlarının biriktirdikleri harçlıklarla, bir koli gül ürünü ile 2 kasa elma aldıklarını bildirdi.

Aynı zamanda askerlere birer mektup yazdıklarını, kameraya çektikleri mesajlarını CD'ye aktardıklarını dile getiren Fidan, bunların, ürünlerle Irak sınırındaki jandarma karakoluna ulaştırıldığını belirtti.

Bölgede görev yapan askerlere her zaman dua ettiklerini, onların başarılı şekilde görev yapmasını dilediklerini anlatan Fidan, "Fiziki olarak onların yanında olamayabiliriz ancak gönderdiğimiz hediye paketiyle onların, bizleri yanlarında hissetmelerini istedik. Bu sembolik hediye. Amacımız bölgede görev yapan askerlerin moral ve motivasyonunu üst seviyede tutmak." dedi.

"Belki hediyeler küçük ama..."

Öğrencilerden Mahmut Kahraman ise kısa süre önce Şanlıurfa'dan Eğirdir'e geldiğini söyledi.

Herkesin projeye bir an önce başlamak için can attığını vurgulayan Kahraman, "Belki gönderdiğimiz hediyeler küçük ama amacımız askerlerimize onların yanında olduğumuzu göstermek. Burada rahat uyuyorsak, hepsi onların sayesinde. Allah onlardan razı olsun. Allah, tüm Mehmetçiklerimize yardım etsin." diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...