Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Faciadan kurtulan küçük kız hayata yorganla tutundu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Faciadan kurtulan küçük kız hayata yorganla tutundu

YAŞAM Haberleri  / AA

Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel bir yurtta meydana gelen yangında yaralanan 24 kişiden 11 yaşındaki Yasemin Kara, vatandaşların açtığı yorgan sayesinde 3. kattan atlayarak yangından kurtuldu.

Aladağ'daki Sinanpaşa Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Yasemin Kara, 29 Kasım gecesi 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 24 kişinin de yaralandığı yangında yaşadıklarını AA muhabiriyle paylaştı.

Etüt salonunda ders çalıştıkları sırada elektriğin kesildiğini dile getiren Kara, daha sonra yanık kokusu almaya başladıklarını ve yangın çıktığını bu şekilde anladıklarını ifade etti.

"O tarafa gidenler orada ölmüş"

Kara, bir yurt görevlisinin önce itfaiye ekiplerine haber verdiğini belirterek "Daha sonra bize, 'Yangın merdivenine gelin' dedi. O tarafa gidenler orada ölmüş. Ben orada pencerede kalmıştım, Yorganı açtılar, 'Atla' dediler, ben de atladım." dedi.

Yorgana atladıktan sonra yurdun bahçesinde bir süre beklediğini anlatan Kara, önce Aladağ Aile Sağlığı Merkezi'ne, daha sonra da Kozan Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü aktardı.

Köylerine okul yaptırılmasını istedi

Yasemin Kara'nın annesi Zeynep Kara da bir tanıdıkları aracılığıyla yangın haberini aldıklarını ve hemen Aladağ'a gittiklerini söyledi.

Anne Kara, kızının yangından kurtulmasının mutluluğunu yaşasalar da hayatını kaybeden çocuklar için büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Aileler olarak yaşadıkları acının tarifsiz olduğuna işaret eden anne Kara, köylerine okul yaptırılmasını istedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...