Odunlukta yaşayan Suriyeli aileye AFAD eli

Düzenleyen:
Odunlukta yaşayan Suriyeli aileye AFAD eli

YAŞAM Haberleri

Halep'teki bombardımandan kaçıp geldikleri Gaziantep'te bir evin odunluğuna sığınan 11 kişilik Suriyeli aile, Afet ve Acil Durum Başkanlığı ekiplerince İslahiye'deki kampa yerleştirildi.

Anadolu Ajansının (AA) "Suriyeli ailenin odunlukta yaşam mücadelesi" başlığıyla duyurduğu ve medyada geniş yer bulan haberi üzerine AFAD yetkilileri harekete geçti.

AFAD ekiplerince barındıkları odunluktan alınan aile, Gaziantep Göç İdaresi Müdürlüğüne götürüldü. Burada kayıtları yapılan en büyüğü 11 yaşındaki 8 çocuklu Haççuz ailesi, İslahiye'deki Suriyeli sığınmacılar için oluşturulan kampa götürüldü.

Baba Ömer Haççuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaştan kaçan Suriyelilere kapılarını açan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Türkiye'ye şükran duyduklarını söyledi.

Suriye'den Türkiye'ye geldikleri günden bu yana herkesin kendilerine yardım ettiğini vurgulayan Haççuz, "Herkese çok teşekkür ederim. Artık sıcak bir yuvamız olacak, çok mutluyum. Ayrıca bu durumumuzu yansıtan medyaya da çok teşekkür ederim." dedi.

Bu arada, AA'da yayımlanan haberin ardından Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar telefonla ulaşarak aileye yardım etmek istediklerini bildirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...