Çadlı bebek şifayı Türkiye'de buldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çadlı bebek şifayı Türkiye'de buldu

YAŞAM Haberleri  / AA

Çad Cumhuriyeti'nde 3 ay önce karın ön duvarı gelişmediği için ciddi bir doğumsal anomaliyle dünyaya gelen Drya bebek, şifayı Türk hekimin elinde bulundu.

Çad Cumhuriyeti'nde karın ön duvarı gelişmediği için mesane ve mesane boynu dışarıda doğan 3 aylık Drya Hamid bebek, Türkiye'de gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ağır doğumsal anomaliyle dünyaya gelen Drya'nın ailesi, çocuklarının sağlığına kavuşması için Çad, Fransa ve Çin'deki bazı hekimlere başvurdu.

Bu girişimlerinden sonuç alamayan Hamid ailesine bebeğin tedavisinin yapılması için "Türkiye'ye gidin" tavsiyesinde bulunuldu.

Bunun üzerine Hamid ailesi, Çad Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Djidda Moussa Outman ile iletişime geçti.

Büyükelçi Outman'ın da desteğiyle Türkiye'ye getirilen Drya bebek, Medical Park Göztepe Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Salih Somuncu tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Prof. Dr. Somuncu, geçen hafta gerçekleştirilen ameliyatta Drya bebeğin primer mesane, mesane boynu ve dış genital yapısı bozukluğunun, tek seferde onarıldığını söyledi. 

Somuncu, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu aktararak, Drya'nın ileride bu anlamda sıkıntı yaşamayacağını ifade etti.

"Bize en çok Türkiyeyi önerdiler"

Drya bebeğin babası Hamid Drya, "Ülkemdeki hekimler bana Türkiyeyi tercih etmemi söylediler. Türkiye'den çok memnun kalacağımıza inandığımız için burayı tercih ettik. Allah'a şükür buradan çok memnun kaldık. Çocuğum burada ameliyat olarak sağlığına kavuştu. Başta ameliyatı gerçekleştiren ekip ve hastaneye çok teşekkür ederim."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...